Noul Audi A8 este prea avansat pentru legislatia actuala. Nu va putea folosi mai multe functii autonome

  • Audi A8 va oferi tehnologie autonoma de nivel 3
  • Masina va putea frana, accelera si vira fara interventia soferului
  • Limuzina nu le va putea folosi din cauza legislatiei actuale
Distribuie pe Facebook

Noua generatie Audi A8 va beneficia de o seama de functii autonome de nivel 3 insa din cauza legislatiei europene nu le va putea folosi. Nemtii vor prezenta in premiera noua nava amiral pe data de 11 iulie, in cadrul unui eveniment care va avea loc la Barcelona.

Segmentul limuzinelor premium va avea in mai putin de 3 luni un nou aspirant la pozitia de lider, in contextul in care nemtii de la Audi se pregatesc sa lanseze oficial noul A8. La scurt timp de la aparitia primelor imagini spion in care limuzina germana a iesit in teste necamuflata, au inceput sa iasa la lumina mai multe informatii despre materialele folosite, motorizari, iar acum despre tehnologiile de care va beneficia aceasta.

Noua generatie Audi A8

Potrivit celor mai recente dezvaluiri, noua generatie A8 vine printre altele cu functii autonome conditionate, care intra sub incidenta asa-numitului nivel 3 de autonomie. Cu alte cuvinte, limuzina va putea decide cand sa vireze, accelereze si franeze, fara interventia soferului. Toate aceste functii vor fi reunite sub numele "Traffic Jam Assist" si vor putea fi, teoretic, utilizate la viteze de cel mult 56 de km/h.

Noua generatie Audi A8

De ce doar teoretic? Din cauza legislatiei. Mai exact, legile europene nu permit deocamdata circulatia pe drumurile publice a masinilor cu nivel de autonomie 3. Desigur, autoritatile lucreaza pentru ca acestea sa fie schimbate, insa acest lucru este unul de durata.

Noua generatie Audi A8

Astfel, imediat dupa ce va fi pus in vanzare iar primele exemplare vor ajunge la viitorii clienti, acestia nu vor putea activa toate functiile noului A8. Primii care vor sa faca ceva in aceasta privinta sunt nemtii, care analizeaza momentan posibilitatea de a actualiza legislatia pentru nivelul 3 de autonomie.

Noua generatie Audi A8

Ca sa intelegi mai bine complexitatea acestor sisteme, trebuie sa stii ca acest nivel 3 este cunoscut ca fiind "conditional" deoarece soferul trebuie sa preia controlul atunci cand situatia o cere. Nivelul 4 de autonomie le va cere soferilor sa intervina, insa va putea continua pe cont propriu daca acestia nu vor raspunde, iar nivelul 5 inseamna o autonomie completa. In cazul acestuia, masinile nu vor avea nevoie de volan, deoarece toate operatiunile vor fi executate de functiile autonome.

Noua generatie Audi A8

Noua generatie Audi A8

Noua generatie Audi A8

Noua generatie Audi A8

Noua generatie Audi A8

Noua generatie Audi A8

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (27) Poze Noua generatie Audi A8
mai multe