Noul Audi Q7 Ultra 3.0 TDI ne demonstreaza ca si SUV-urile pot fi eficiente

Noul Audi Q7 Ultra 3.0 TDI ne demonstreaza ca si SUV-urile pot fi eficiente
  • Audi prezinta oficial noul Q7 ultra 3.0 TDI quattro
  • SUV-ul german ascunde sub capota un V6 de 218 cai putere
  • Consumul mediu de carburant e de 5.5 litri la 100 km
Distribuie pe Facebook

Conform spuselor oficialilor germani, consumul mediu de carburant se cifreaza in cazul de fata in jurul valorii de 5.5 litri la 100 de kilometri.

Incepand cu toamna acestui an, cea de-a doua generatie a popularului Audi Q7 va putea fi comandata intr-o noua versiune de motorizare. Vorbim, mai exact, despre o varianta din familia Ultra, ce impresioneaza in special prin eficienta de care da dovada.

Atlfel spus, propulsia este asigurata de o unitate V6 TDI de trei litri si 218 cai putere, care are nevoie de doar 5.5 litri de carburant pentru a parcurge clasica distanta de 100 de kilometri - o imbunatatire de aproximativ 28 de procente comparativ cu modelul anterior.

De asemenea, noul Audi Q7 ultra 3.0 TDI quattro se mai poate lauda si cu emisii de dioxid de carbon de circa 144 de grame per kilometru, fisa cu specificatii tehnice culminand cu performantele in linie dreapta ale SUV-ului german.

Pentru ca, vezi tu, performanta nu a fost pe deplin sacrificata in detrimentul eficientei, timpul de numai 7.1 secunde necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h reprezentand cel mai bun argument in acest sens.

Noul Audi Q7 ultra 3.0 TDI quattro are o viteza maxima de 218 kilometri pe ora si un pret de pornire de 58.000 de euro. Conform spuselor oficialilor germani, primele exemplare vor ajunge in showroom-urile marcii in luna septembrie a acestui an.

Pentru cei care isi doresc altceva de la cea de-a doua generatie a popularui SUV, aceasta poate fi comandata inclusiv intr-o versiune 3.0 TDI de 272 CP, respectiv o varianta 3.0 TFSI cu 333 de cai putere sub capota.

Cea din urma se anunta alegerea perfecta din punctul de vedere al performantelor in linie dreapta, problema 0 - 100 km/h gasindu-si rezolvarea in doar 6.1 secunde - acul vitezometrului continuandu-si apoi incursiunea pana la 250 kilometri pe ora.

Audi Q7 ultra 3.0 TDI quattro

Audi Q7 ultra 3.0 TDI quattro

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 6 August 2015