Noul BMW X5 este mai bun ca oricand. 10 echipamente si tehnologii care pe noi ne-au convins

Noul BMW X5 este mai bun ca oricand. 10 echipamente si tehnologii care pe noi ne-au convins
  • Suspensia adaptiva M Sport Professional
  • Sistemul de infotainment BMW iDrive ID7
  • Reversing Assistant
Distribuie pe Facebook

Noua generatie BMW X5 a ajuns de cateva zile in Romania si toata presa auto vorbeste despre el. Am avut si noi ocazia sa-l testam si chiar daca distanta parcursa la volanul sau a fost relativ scurta (un test drive in adevaratul sens al cuvantului va veni in saptamanile urmatoare) a fost de ajuns pentru a ne convinge de punctele sale forte.

Din multitudinea de imbunatatiri primite, noi am ales 10 care ne-au impresionat si care credem ca ii dau un avantaj clar in fata rivalilor din segment.

1. Ornamente "CraftedClarity"

Tehnologii si echipamente X5

De cum deschizi portierele dai de un habitaclu demn de segmentul premium. Finisaje si materiale de cea mai buna calitate, placute la atingere, piele, scaune confortabile si un tunel median care iti capteaza instant atentia cu ornamentele "CraftedClarity". Acesta sunt de fapt insertii din sticla prelucrata manual pentru selectorul cutiei de viteze si pentru butoane care il inconjoara.

2. Suspensia pneumatica

Tehnologii si echipamente X5

Daca esti adeptul unei suspensii setate pentru confort, atunci suspensia pneumatica a noului X5 este perfecta pentru tine. Aceasta a revenit in gama SUV-ului dupa o pauza de doua generatii, mai rafinata ca oricand. Este conectata la sistemul de control al tractiunii DSC, iar garda la sol poate varia cu 80 de milimetri, intre modul de ridicare maxima si modul de incarcare a portbagajului. Cand activezi modul sport, garda la sol coboara cu 20 de milimetri fata de nivelul normal.

In plus, DSC-ul controleaza suspensia pentru a elimina miscarile caroseriei, de exemplu pe franari puternice.

3. Suspensia Adaptiva M Sport Professional

Tehnologii si echipamente X5

Daca vrei un comportament sportiv, atunci trebuie sa bifezi suspensia adaptiva M Sport Professional. Aceasta vine cu arcuri elicoidale din otel dar si cu bare stabilizatoare active Dynamic Drive si cu un diferential M Sport pentru puntea spate.

4. Pachet xOffroad

Tehnologii si echipamente X5

Acest pachet este oferit in premiera de BMW si este disponibil numai impreuna cu suspensia pneumatica si cu diferentialul M Sport. Soferul are la dispozitie patru moduri de condus prestabilitate pentru suprafete cum ar fi nisip, pietris, macadam sau zapada.

5. Directie integrala

Tehnologii si echipamente X5

Directia integrala poate fi comandata optional impreuna cu orice configuratie a trenului de rulare si permite bracarea rotilor spate cu pana la 3 grade. La viteze de pana la 60 de km/h acestea sunt orientate in sens opus fata de puntea spate pentru mai multa agilitate, iar la viteze de peste 80 de km/h acestea sunt orientate in acelasi sens pentru mai multa stabilitate in viraje.

6. Sistemul de infotainment BMW iDrive ID7

Tehnologii si echipamente X5

X5-ul vine cu cea mai noua versiune a sistemului de infotainment BMW iDrive. ID7 a primit imbunatatiri majore, "homepage-ul" poate fi configurat dupa bunul plac al soferului iar sistemul de control prin gesturi este acum standard. In plus ai trei gesturi noi: cu unul poti schimba melodia sau postul de radio iar celorlalte doua le poti atribui ce functie vrei - de la oprirea sunetului pana la navigatia spre casa.

7. BMW Inteligent Personal Assistant

Tehnologii si echipamente X5

Cu totii stim ca sistemul de comanda vocala nu functioneaza intotdeauna asa cum trebuie si ca uneori ajungi sa te "certi" cu masina ta. Dar BMW are solutia, iar ea se numeste "BMW Inteligent Personal Assistant" si a debutat odata cu noul Seria 8. Un sistem de control vocal mult mai intuitiv si mai receptiv, pe care il activezi cu sintagma "Hey, BMW!" sau cu un mesaj propriu. Ii poti spune chiar si "Hey, Mercedes!", nu se va supara.

8. Reversing Assistant

Tehnologii si echipamente X5

Reversing Assistant este un sistem de asistenta care ne-a lasat cu gura cascata. Daca ti se pare SF ca masina sa parcheze singura, stai sa vezi cat e de ciudat sa dea cu spatele singura pe un traseu parcurs inainte. Cum functioneaza mai exact? Asistentul pentru mersul inapoi inregistreaza ultimii 50 de metri din traseul parcurs inainte cu o viteza de sub 35 de km/h, iar cand pui selectorul cutiei in R si activezi functia, va prelua controlul directiei si va ghida inapoi masina pe acelasi traseu. Tot ce ai tu de facut este sa te ocupi de frana.

9. Hayonul

Tehnologii si echipamente X5

Noul BMW X5 castiga puncte bune la capitolul "solutii practice" care iti fac viata mai usoara. De exemplu hayonul din doua componente este acum operat electric. In plus, ruloul portbagajului poate functiona automat, electric, si poate fi chiar retras integral in podeaua portbagajului pentru maximizarea spatiului de incarcare.

10. Sine de aluminiu cu membrane de cauciuc

Tehnologii si echipamente X5

Tot pentru portbagaj poti sa alegi un set de sine de aluminiu, care permit alunecarea mai usoara a bagajelor in portbagaj. Dar asta nu este tot. Incadrate de sine sunt o serie de membrane din cauciuc care se extind imediat ce masina porneste sau se inclina, astfel ca bagajele vor ramane fixe, nu se vor plimba prin tot portbagajul.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Tehnologii si echipamente X5
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 26 Octombrie 2018