Noul Citroen C5 va imprumuta design-ul conceptului Cxperience

Noul Citroen C5 va imprumuta design-ul conceptului Cxperience
  • Citroen pregateste noua generatie C5
  • Aceasta va imprumuta mai multe detalii de la conceptul Cxperience
  • Noul C5 va renunta la caroseria de tip sedan
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, noul Citroen C5 va imprumuta foarte multe detalii estetice de la conceptul Cxperience, prezentat de constructorul francez de automobile la Salonul Auto de la Paris din acest an.

Francezii de la Citroen au prezentat anul acesta in cadrul Salonului Auto de la Paris, conceptul Cxperience. Oficialii din Hexagon declarau atunci ca acesta a fost dezvoltat pentru a demonstra ca noul lor design poate oricand influenta segmentul masinilor sedan.

Citroen Cxperience concept

Se pare ca a venit momentul ca acest concept sa isi dovedeasca utilitatea, iar potrivit ultimelor zvonuri, Cxperience va fi folosit drept sursa de inspiratie de viitoarea generatie a sedan-ului C5.

Citroen Cxperience conceptCitroen Cxperience concept

Acest model are mare nevoie de o improspatare, iar in acest context vice presedintele diviziei europene a PSA Group, Maxime Picat, a promis ca noul C5 va fi complet reinventat. Unele voci sustin ca acesta va renunta la caroseria de tip sedan, in favoarea uneia fastback, asemanatoare cu cea a conceptului mentionat mai sus.

Citroen Cxperience concept

Cea de-a treia generatie C5 va fi bazata pe o evolutie a platformei EMP2 a Grupului PSA, multumita careia va beneficia inclusiv de o propulsie plug-in hybrid, dar si de o suspensie cu perne hidraulice progresive, introdusa in premiera de prototipul C4-ului Cactus.

Citroen Cxperience concept

Francezii sustin ca datorita acestei suspensii, masina va fi asemanatoare unui "covor zburator, iar soferul va avea impresia ca masina zboara peste toate denivelarile de pe drum."

Citroen Cxperience concept

Habitaclul va suferi la randul sau mai multe imbunatatiri, cele mai importante fiind renuntarea la majoritatea butoanelor fizice, preluarea mai multor functii de viitorul sistem de infotainment cu display touchscreen, si nu in ultimul rand, un instrumentar de bord complet digital.

Citroen Cxperience concept

Citroen intentioneaza sa aduca in showroom-uri noua generatie a C5-ului in 2018, ceea ce inseamna ca este asteptata sa debuteze oficial fie la Salonul Auto de la Geneva din martie, fie la cel din Frankfurt din septembrie.

Citroen Cxperience concept

Citroen Cxperience concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Citroen Cxperience concept
mai multe