Noul Cooper SD e cel mai puternic model diesel din istoria MINI

Noul Cooper SD e cel mai puternic model diesel din istoria MINI
  • Mini a dezvaluit primele fotografii oficiale ale noului Cooper SD
  • Modelul ascunde sub capota un turbodiesel de doi litri si 170 CP
  • Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in circa 7.2 secunde
Distribuie pe Facebook

Incepand cu luna iulie a acestui an, noul Mini Cooper va fi disponibil la vanzare si intr-o versiune SD, cu 170 CP sub capota. Conform primelor informatii, modelul cu pricina va reusi sa accelereze de la 0 la 100 km/h in numai 7.2 secunde, in timp ce consumul sau mediu de carburant nu va depasi 4.1 litri la 100 de kilometri.

Dezvaluita in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles din toamna anului trecut, cea de-a treia generatie a modelului Mini Cooper a pregatit o noua surpriza fanilor sai.

Astfel, toti cei care-si doresc sa achizitioneze un exemplar al simpaticului hatchback britanic vor avea la dispozitie, incepand cu luna viitoare, si o versiune SD, despre care oficialii producatorului de automobile din Regatul Unit afirma ca joaca rolul de cel mai puternic model diesel din istoria companiei.

Si tindem sa le dam dreptate odata ce aruncam o privire asupra fisei cu specificatii tehnice, propulsorul turbodiesel de doi litri prezent la datorie fiind capabil sa puna la dispozitia celui aflat la volan nici mai mult, nici mai putin de 170 de cai putere si 360 de Newton-Metri.

Mini Cooper SDMini Cooper SD

Mini Cooper SD

Pentru cei interesati strict de performante, precizam ca noul Mini Cooper SD are nevoie de doar 7.3 secunde pentru sprintul 0 - 100 km/h, timpul necesar clasicei reprize de acceleratie coborand pana la 7.2 secunde in cazul in care se opteaza pentru transmisia Steptronic disponibila in mod optional.

Iar vestile bune nu se opresc aici, simpaticul hatchback britanic promitand un consum mediu de carburant la fel de spectaculos, de 4.0 - 4.1 litri la 100 de kilometri. Asta in timp ce emsiiile de dioxid de carbon nu depasesc pragul celor 110 grame per kilometru.

Te numeri printre cei care prefera motoarele pe benzina? Nici o problema! Tot din iulie 2014, gama de motorizari a modelului Mini One va fi completata cu o noua astfel de unitate, in trei cilindri, cu tehnologie TwinPower Turbo si capacitate de 1.2 litri.

In cazul de fata, acceleratia de la 0 la 100 km/h nu se va realiza mai devreme de trecerea a 12.8 secunde, singurul aspect pozitiv cu privire la aceasta varianta fiind reprezentat de consumul mediu de carburant cuprins intre 5.0 si 5.2 litri la 100 de kilometri.

Mini Cooper SDMini Cooper SD

Mini Cooper SD

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Mini Cooper SD
mai multe