Noul COUPE de lux al bavarezilor de la BMW a intrat pe linia de productie. Preturile incep de la 100.000 de euro

Noul COUPE de lux al bavarezilor de la BMW a intrat pe linia de productie. Preturile incep de la 100.000 de euro
  • Noul Seria 8 a intrat pe linia de asamblare
  • Este produs la uzina BMW din Dingolfing
  • Ajunge in showroom-uri in luna noiembrie
Distribuie pe Facebook

Noul Seria 8 a intrat pe linia de productie a uzinei BMW din Dingolfing, acolo unde se asambleaza deasemenea Seria 5 dar si nava amiral Seria 7. Primele exemplare vor ajunge in showroom-uri in luna noiembrie.

Dupa o lunga asteptare si foarte multe materiale publicitare, constructorul bavarez de automobile a lansat noua Seria 8 luna trecuta cu ocazia legendarei curse de 24 de la Le Mans, acolo unde BMW s-a intors in competitie dupa opt ani de pauza.

BMW Seria 8

Acum a venit momentul ca modelul de lux sa intre pe linia de asamblare a uzinei BMW din Dingolfing, "locul de nastere" al altor doua modele din gama brand-ului din Munchen. Ne referim aici la Seria 5 si Seria 7. Pentru a putea construi aici si noul Seria 8, a fost nevoie de o investitie de aproximativ 3 milioane de euro.

BMW Seria 8

In mare, BMW a imbunatatit partea de logistica si de productie a componentelor. Piesele sunt acum aduse la punctul de lucru cu ajutorul unor carucioare autonome, iar robotii masoara lufturile si se asigura ca toate panourile de caroserie sa fie perfect aliniate.

BMW Seria 8

"Fiind uzina care construieste limuzina Seria 7, fabrica BMW din Dingolfing are o experienta vasta in producerea de masini pentru segmentul de lux. Suntem pregatiti pentru asamblarea noului BMW Seria 8 Coupe. Sunt sigur ca clientii nostri din intreaga lume vor iubi aceasta sportiva de lux," a declarat Dr. Andreas Wendt, directorul uzinei.

BMW Seria 8

Coupe-ul de lux care rivalizeaza printre altii cu Mercedes-ul S-Class Coupe este confectionat din mai multe materiale usoare, precum otel, plastic, aluminiu sau fibra de carbon. Pentru prima data in istoria BMW, plafonul unui model de serie poate fi fabricat si din CFRP, acel plastic ranforsat cu fibra de carbon.

BMW Seria 8

Noul Seria 8 Coupe poate fi comandat in doua versiuni: M850i xDrive propune un motor V8 twin-turbo de 4.4 litri capabil de 530 de cai putere si 750 Nm cuplu, iar 840d xDrive vine cu un agregat diesel twin-turbo de 3.0 litri, care dezvolta 320 de cai si 680 Nm cuplu.

BMW Seria 8

Producatorul bavarez de automobile a publicat si lista de preturi aferenta pietei din Germania, acolo unde benzinarul costa de la 125.700 de euro in sus, in timp ce pentru un Seria 8 cu motor diesel va trebui sa scoti din buzunare cel putin 100.000 de euro.

BMW Seria 8

BMW Seria 8

BMW Seria 8

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze BMW Seria 8
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 6 Iulie 2018