Noul Fiat 124 Spider este, in esenta, o Mazda MX-5 cu... design american

Noul Fiat 124 Spider este, in esenta, o Mazda MX-5 cu... design american
  • Fiat publica primele informatii si fotografii oficiale ale noului 124 Spider
  • Decapotabila italiana are la baza generatia cu numarul patru a Mazdei MX-5
  • Propulsia este asigurata de o unitate turbo de 1.4 litri si 160 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Zvonurile privind lansarea unui Fiat pe platforma de Mazda MX-5 au devenit realitate in cursul acestei dimineti, atunci cand italienii au publicat primele fotografii si informatii oficiale ale noului 124 Spider.

2016 este un an important pentru Fiat, compania auto italiana pregatindu-se din timp pentru celebrarea celei de-a 50-a aniversari a iconicului 124 Spider.

Si nu cu o istorie scrisa sau cu fotografii de arhiva, ci... prin lansarea unei versiuni moderne a decapotabilei sale cu tractiune spate.

Prezentat oficial chiar in cursul acestei dimineti, in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, noul Fiat 124 Spider are parte de cateva caracteristici extrem de interesante.

Fiat 124 SpiderFiat 124 Spider

Fiat 124 Spider

In primul rand, automobilul italian este construit pe aceeasi platforma cu tractiune spate precum cea de-a patra generatie a Mazdei MX-5.

De la acelasi roadster de origine japoneza provine si interiorul, noul 124 Spider venind de acasa doar cu... ei bine, ai citit / vazut bine!, sigla Fiat.

In schimb, situatia ce tine de aspectul exterior difera, automobilul italian intampinandu-ne aici cu un design care, cel putin noua, ne miroase a Dodge.

Diferentele dintre noul Fiat 124 Spider si Mazda MX-5 aflata la baza continua si la nivel de propulsie, cel dintai adoptand sub capota o motorizare turbo.

O motorizare turbo cu patru cilindri in linie si capacitate de 1.4 litri, ce livreaza rotilor spate 160 de cai putere si 250 de Newton-Metri, mai exact.

Fiat 124 Spider

Fiat 124 SpiderFiat 124 SpiderFiat 124 Spider

Imprumutata de la 500-le Abarth, unitatea cu pricina poate fi servita atat in compania unei transmisii manuale, cat si alaturi de o cutie automata, ambele cu sase trepte de viteza.

Detaliile oficiale cu privire la noul Fiat 124 Spider se opresc pentru moment aici, nu insa ca italienii sa anunte ca startul vanzarilor se va da abia in 2016.

Primele 124 de exemplare vor fi oferite sub forma unei forma unei editii speciale, botezata Prima Edizione Lusso si caracterizata de un exterior Azzurro Italia, respectiv un interior imbracat in piele de culoarea Saddle.

Fiat 124 SpiderFiat 124 Spider

Fiat 124 Spider

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (32) Poze Fiat 124 Spider
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 18 Noiembrie 2015