Noul Lexus IS - Scurta analiza asupra designului

Noul Lexus IS - Scurta analiza asupra designului
Introdusa pe piata in anul 2005 si trecuta printr-un facelift in 2009, cea de-a doua generatie a modelului Lexus IS pare sa fi ajuns in cele din urma la finalul carierei sale. Astfel, o noua versiune a automobilului japonez de clasa medie va fi dezvaluita in perioada imediat urmatoare, de indata ce Salonul Auto de la Detroit isi va deschide larg portile pentru presa (14 ianuarie) si public (19 ianuarie).
Distribuie pe Facebook

Deconspirata mai intai de cateva fotografii oficiale scapate pe internet si prezentata apoi in detaliu intr-o prima galerie bogata in imagini reale, ultima generatie a modelului Lexus IS se poate lauda cu prezenta unui design mult mai agresiv ca pana acum, care - asa cum precizam si ieri, preia multiple elemente stilistice de la conceptul LF-CC, introdus in toamna anului trecut cu ocazia Salonului Auto de la Paris.

Noul Lexus ISNoul Lexus IS

Noul Lexus IS

Desi mult mai remarcabil comparativ cu predecesorul sau, noul automobil de clasa medie al constructorului japonez nu este neaparat mai placut privirii, aceasta situatie 'datorandu-se' unor detalii exterioare absolut exagerate, precum forma si dimensiunea grilei frontale. Mai mult de-atat, nici trasarea blocurilor optice fata nu s-a dovedit o misiune mai usoara pentru niponi, ultimul Lexus IS putand a se inscrie cu mare usurinta la o competitie a celor mai 'inestetice' faruri.

Noul Lexus ISNoul Lexus IS

De asemenea, cu numeroase controverse ne vom intalni cel mai probabil si atunci cand va veni vorba de designul spoilerului anterior sau cel al pragului lateral, adevaratele puncte forte ale modelului japonez de clasa medie regasindu-se abia la nivelul partii din spate, respectiv la nivelul interiorului - acolo unde ultima creatie a constructorului nipon se bucura de cateva elemente vizuale care ne aduc oarecum aminte de supercarul LFA.

Noul Lexus IS

Noul Lexus ISNoul Lexus IS

Asadar, la prima vedere, se poate spune ca noul Lexus IS este unul dintre acele automobile pe care fie le iubesti, fie le urasti. In plus, pana la o concluzie finala, ramane sa admiram si un exemplar in versiunea standard, care sa nu fi fost echipat cu pachetul F Sport.

Noul Lexus IS

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (93) Poze Noul Lexus IS
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 10 Ianuarie 2013