Noul Mercedes-Benz C450 AMG Sport vine la Detroit cu 362 cp

Noul Mercedes-Benz C450 AMG Sport vine la Detroit cu 362 cp
  • Motorul este de 3 litri V6 twin-turbo
  • Puterea este de 362 cp
  • Acceleratia masinii se face in 4.9 secunde pana la 100 km/h
Distribuie pe Facebook

La Salonul Auto de la Detroit, nemtii de la Mercedes-Benz au prezentat noua linie Sport AMG. Atat varianta sedan, cat si varianta Estate, au primit aceasta echipare care este undeva la mijloc, intre echiparea de serie si cea de varf AMG.

In sfarsit, Mercedes a aratat lumii ce inseamna de fapt varianta AMG Sport. O masina despre care stiam de ceva vreme ca se vrea a fi pozitionata intre motorizarile de serie si cea de varf, in cazul clasei C. Asa s-a nascut modelul C450 AMG 4Matic Sport, care este imediat sub varianta de varf C63 AMG, care are 476 cp. In schimb, acest model C450 AMG se bucura de ceva mai putin, dar oricum destul incat sa concureze cu Audi S4 sau BMW 335i M Sport. Adica are sub capota un motor de 3 litri V6 pe benzina dotat cu doua turbo-compresoare care obtine 362 cp la 5500 rpm.

Cu acest motor functioneaza o transmisie automata 7G-Tronic cu 7 rapoarte dar si sistemul de tractiune integrala 4Matic. Cu aceste trasaturi, C450 AMG atinge 100 km/h in 4.9 secunde pentru caroseria sedan si 5.0 secunde in cazul variantei break. Viteza maxima este limitata la 250 km/h pentru ambele tipuri de caroserie, insa limitarea se poate scoate si automobilul va atinge in jur de 272 km/h viteza de top.

Mercedes-Benz C450 AMG Sport

Pe langa un Mercedes-Benz cu motorul de 3 litri de serie, varianta C450 AMG Sport se mai bucura si de o suspenie mai rigida, special modificata pentru aceste caroserii, sisteme de asistenta la franare si conducere electronica, dar si un set de jante din aliaj usor de 18 inch incaltate cu anvelope 225/45 pe fata si 245/40 pe puntea spate.

Si pentru ca isi propune sa lanseze pe piata un concurent pentru S4 si BMW 335i, Mercedes-Benz si-a dotat noua gama cu un kit exterior aerodinamic. Acesta poarta semnatura AMG si este format din spoilere redesenate, ornamente negre de jur imprejur, inclusiv la oglinzile laterale, stopuri inchise la culoare, evacuare cu 4 iesiri, un eleron modest pentru haion si alte cateva elemente care sa asigure identificarea corecta a acestui model sportiv.

Mercedes a prezentat cele doua modele, sedan si break, in standul propriu de la Salonul Auto de la Detroit, urmand ca linia Sport sa fie disponibila si in Europa sau Asia.

Mercedes-Benz C450 AMG Sport

Mercedes-Benz C450 AMG Sport

Mercedes-Benz C450 AMG Sport

Mercedes-Benz C450 AMG Sport

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (16) Poze Mercedes-Benz C450 AMG Sport
mai multe