Noul Nissan Pulsar: Cum arata rivalul japonezilor pentru Ford Focus si VW Golf

Noul Nissan Pulsar: Cum arata rivalul japonezilor pentru Ford Focus si VW Golf
  • Nissan a dezvaluit astazi noul hatchback Pulsar
  • Modelul japonez concureaza impotriva lui VW Golf
  • Gama de motorizari include doua unitati diferite
Distribuie pe Facebook

Japonezii de la Nissan au dezvaluit astazi primele fotografii si informatii oficiale ale noului Pulsar, un hatchback de clasa compacta ce va avea ca rivali modelele Ford Focus, Opel Astra si, nu in ultimul rand, Volkswagen Golf.

Urmand a fi disponibil la vanzare incepand cu toamna acestui an, noul Nissan Pulsar iese in evidenta printr-un aspect exterior modern, a carei parte frontala preia numeroase influente de la ultima generatie a crossover-ului Qashqai, respectiv SUV-ului X-Trail.

Nissan PulsarNissan Pulsar

Nissan Pulsar

In ceea ce priveste departamentul interior, ei bine... rivalul japonezilor pentru modelele Ford Focus, Opel Astra si Volkswagen Golf impresioneaza aici mai degraba prin spatiul pus la dispozitia pasagerilor decat prin design-ul propriu-zis. Intr-o alta ordine de idei, hatchback-ul producatorului de automobile din Tara Soarelui Rasare promite cel mai mare ampatament din segment, cei 2.700 de milimetri fiind arhisuficienti pentru ca ocupantii locurilor spate sa se bucure de un total de 692 mm in care sa-si desfasoare picioarele.

Din pacate pentru cei care pun pret pe aceasta caracteristica, noul Nissan Pulsar dezamageste atunci cand vine vorba de capitolul motorizari, rivalul japonezilor pentru modelele Ford Focus, Opel Astra si Volkswagen Golf venind la pachet impreuna cu doar doua propulsoare. Altfel spus, viitorii cumparatori vor primi in cadrul versiunii de baza o unitate turbo de 1.2 litri si 115 cai putere, in timp ce varianta de top se va bucura de serviciile unui motor turbodiesel de 1.5 litri, capabil sa ofere undeva in jurul a 110 CP si 260 Nm.

Incepand cu anul 2015, hatchback-ul producatorului de automobile din Tara Soarelui Rasare va putea fi comandat si impreuna cu o a treia motorizare, de 1.6 litri si 190 de cai putere. In functie de optiunea aleasa, livrarea valorilor maxime catre puntea fata se va face fie prin intermediul unei transmisii manuale cu sase rapoarte, fie cu ajutorul unei cutii automate de tip XTronic. Din pacate, informatiile oficiale cu privire la paleta de propulsoare se opresc pentru moment aici, nu inainte insa de a preciza ca emisiile de dioxid de carbon pot atinge chiar si numai 95 de grame per kilometru.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Nissan Pulsar
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 20 Mai 2014