Noul Opel Mokka: dimensiuni compacte, atitudine impunatoare

Noul Opel Mokka: dimensiuni compacte, atitudine impunatoare
Un nou nume si un segment nou pentru Opel: la inceputul noului an si cu doua luni inaintea premierei internationale care va avea loc la Salonul Auto de la Geneva pe 6 martie 2012, Opel publica primele fotografii cu noul SUV sub-compact, Mokka.
Distribuie pe Facebook
Cu noul Mokka, Opel este primul producator german care a lansat un rival in segmentul in crestere al autovehiculelor SUV subcompacte.
In ciuda lungimii sale de 4,28 de metri, modelul Mokka poate transporta fara dificultati cinci persoane intr-o pozitie confortabila. Acesta respecta, de asemenea, promisiunea Opel de a combina designul atragator cu tehnologiile inovatoare si functiile destinate clasei superioare, facandu-le accesibile unei categorii mai mari de cumparatori.
"Modelul Opel Mokka ia punctele forte de la autovehiculele SUV conventionale de dimensiuni mai mari, comprimandu-le intr-un format compact si modern", spune Karl-Friedrich Stracke, CEO Opel. "Modelul Mokka extinde gama de autovehicule Opel si duce mai departe tendinta ascendenta consolidata de-a lungul ultimilor ani cu ofensiva noastra de produse puternice. De asemenea, acesta impulsioneaza noul segment B de autovehicule SUV, care se estimeaza ca va inregistra o crestere semnificativa in urmatorii ani."
Condus dinamic si lifestyle

Noul Opel Mokka: dimensiuni compacte, atitudine impunatoare

Modelul Opel Mokka imbina caracterul functional si o pozitie de sedere confortabila si inalta cu pasiunea pentru aventura. Acesta poate fi prevazut cu un sistem de tractiune integrala care distribuie cuplul in mod continuu spre puntea spate atunci cand acest lucru se impune pentru obtinerea unei forte de tractiune si a unei manevrabilitati mai bune. Puterea este asigurata de trei motoare eficiente, toate transmisiile manuale fiind echipate cu sistemul economic Start/Stop de la Opel.

Oferta de motorizari pe benzina include un motor cu aspiratie naturala cu cilindree de 1,6 litri si putere de 85 kW/115 cp, precum si o varianta turbo de 1,4 l cu o putere de 103 kW/140 cp si un cuplu de 200 Nm. In ceea ce priveste propulsia diesel, este disponibil un motor turbo diesel 1.7 CDTI cu o putere de 93 kw/130 cp si un cuplu de 300 Nm. Atat varianta 1.4 Turbo, cat si cea de 1.7 CDTI pot fi combinate fie cu o transmisie manuala, fie cu o transmisie automata, ambele cu sase trepte de viteza.

Modelul Mokka aduce noi tehnologii revolutionare in cadrul segmentului B de autovehicule SUV, cum ar fi o gama de sisteme de asistenta pentru sofer ce se bazeaza pe camera video frontala Opel Eye, precum si o camera video de marsarier. In plus, modelul Mokka este prevazut cu scaune ergonomice care au fost certificate de AGR - organizatia germana de experti in sanatatea spatelui "Aktion Gesunder Rucken e.V.". Pe langa spatiul de incarcare generos, modelul Mokka ofera un suport pentru biciclete Flex-Fix de ultima generatie, complet integrat, exclusiv Opel.
Echipat cu toate aceste functii, modelul Mokka a fost proiectat pentru persoane cu un stil de viata activ si rafinat. Acest aspect se reflecta si in denumirea sa, care a avut ca sursa de inspiratie boabele de cafea rotunde si mici din soiul renumit de cafele Coffea Arabica. Bauturile din extract de boabe de cafea Mocca sunt sofisticate si rafinate, de calitate superioara si pline de energie. La fel ca acestea, modelul Opel Mokka este compact, avand in acelasi timp o atitudine impunatoare.
Design avangardist de SUV combinat cu functionalitate rafinata

Noul Opel Mokka: dimensiuni compacte, atitudine impunatoare

Cu modelul Mokka, filozofia de design a marcii Opel de a imbina "maiestria sculpturala cu precizia germana" gaseste o noua expresie in cadrul segmentului de autovehicule SUV sub-compacte. Modelul Mokka are o atitudine indrazneata cu trasaturi elegante si sculptate, mentinandu-si in acelasi timp caracterul sportiv prin liniile atletice si puternice ale caroseriei. Acestea sunt accentuate de "taisul" lateral caracteristic marcii Opel care se extinde in sus, spre partea din spate a caroseriei. Caracterul sportiv al modelului Mokka este intarit si de garda la sol mai ridicata, precum si de ecartamentele sale mari care masoara 1540 mm. Liniile robuste ale exteriorului sunt accentuate de jantele din aliaj de 18", standard pentru nivelurile de echipare Enjoy si Cosmo.
La interior, noul Mokka prezinta valorile caracteristice marcii Opel, precum flexibilitatea si functionalitatea orientata catre utilizator. Mokka asigura un spatiu de incarcare de pana la 1.372 litri, precum si pana la 19 zone de depozitare. Capacitatea de incarcare a modelului poate fi sporita prin noua generatie a suportului de biciclete Flex-Fix montat in spate - ce se pliaza perfect pe un stil de viata activ. Opel este singurul producator care ofera un astfel de sistem. Suportul practic, complet integrat in partea din spate, functioneaza ca un sertar si poate transporta pana la 3 biciclete in acelasi timp.
Tractiune integrala, tractiune pe puntea fata si tehnologii exclusiviste

Noul Opel Mokka: dimensiuni compacte, atitudine impunatoare

Noul Opel Mokka poate fi prevazut atat cu tractiune integrala, cat si cu tractiune pe puntea fata. Sistemul de tractiune integrala asigura un nivel ridicat de stabilitate si siguranta, extinzand in acelasi timp abilitatile modelului de a se deplasa pe suprafete de drum accidentat. Atunci cand tractiunea si manevrabilitatea sunt puse la incercare, sistemul transfera automat si in mod uniform puterea catre puntea spate.
Functiile standard care imbunatatesc experienta conducerii pentru toate variantele modelului Mokka includ Controlul electronic al stabilitatii (ESC), Controlul tractiunii (TC), precum si sistemul de asistenta la pornirea in rampa (HAS) si sistemul de control la deplasarea in panta (HDC) - care sporesc siguranta si nivelul de confort in timpul deplasarii in rampa sau in panta.
Elegantul si rafinat, Opel Mokka aduce tehnologiile revolutionare in segmentul B al autovehiculelor SUV. La baza sistemului avansat de iluminare adaptiva (AFL+), care sporeste siguranta in timpul conducerii, se regaseste cea de a treia generatie a sistemului de iluminare cu faruri Bi-Xenon, care include Asistentul pentru faza lunga (HBA). La bord este, de asemenea, disponibila noua generatie a camerei video frontale Opel Eye. Aceasta ii asigura soferului acces la diverse functii, cum ar fi Avertizarea privind parasirea benzii de circulatie (LDW) si cea de-a doua generatie a Sistemului de recunoastere a indicatoarelor rutiere. Niciun alt autovehicul SUV subcompact nu ofera un asemenea sistem care sporeste siguranta si confortul in timpul deplasarii.
Modelul Opel Mokka va fi disponibil in cadrul reprezentantelor Opel la sfarsitul anului 2012.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 10 Ianuarie 2012