Noul Peugeot 508 vrea sa fie cea mai buna masina de familie. Ce as in maneca ascund francezii

  • Noul 508 se afla in lucru
  • Acesta va prelua unele elemente de design regasite pe Instinct
  • Gama de motorizari va include si propulsoare hibride

Oficialii constructorului francez de automobile au confirmat ca noul 508 va imprumuta mai multe elemente de design de la conceptul Instinct. Acesta va fi lansat pe parcursul anului viitor si va rivaliza de la egal la egal cu Opel Insignia si BMW Seria 3.

Dezvaluit cu ocazia targului de tehnologie Mobile World Congress, conceptul francezilor de la Peugeot, botezat instinct, se vrea a fi un vehicul inedit, cu un design futurist si echipat cu tehnologie de ultima ora. La momentul lansarii, constructorul din Hexagon sustinea sus si tare ca acest concept nu este altceva decat un exercitiu de imaginatie si ca nu va evolua niciodata intr-un model de serie.

Peugeot Instinct concept

Ei bine, potrivit celor mai recente informatii, francezii s-au cam razgandit. Cel putin partial. In cadrul Salonului Auto de la Geneva, Gilles Vidal (seful departamentului de design) si Laurent Blanchet (directorul de produs), doi oficiali de rang inalt au confirmat ca acest concept revolutionar va fi folosit ca sursa de inspiratie de noul 508, aflat momentan in lucru.

Peugeot Instinct concept

Mai exact, modelul de familie va prelua unele elemente de design regasite pe Instinct, inclusiv plafonul inclinat spre partea din spate si forma verticala a luminilor LED de zi. Mai mult decat atat, noul 508 va beneficia de mai multe elemente caracteristice clasei premium.

Peugeot Instinct concept

"Vrem sa ne pozitionam ca cel mai inalt brand mainstream. Inseamna ca nu vrem sa fim premium, pentru ca exista un alt brand pentru asta, si anume DS. Vrem sa fim un brand generalist foarte bun, iar pentru asta trebuie sa fim prezenti in segmentul D," sustine Blanchet.

Peugeot Instinct concept

Noua generatie Peugeout 508 va fi bazata pe platforma grupului PSA, cunoscuta sub denumirea EMP2, ceea ce inseamna ca gama de motorizari va include si propulsoare de tip hibrid.

Peugeot Instinct concept

"Instinct este un vehicul scurt, dar il putem scala. Nu facem niciodata degeaba astfel de concepte, ci va trimitem niste mesaje legate de design. Ceea ce vedeti la partea frontala a acestei masini va ofera unele informatii despre urmatorul pas pe care il vom face," a concluzionat Gilles Vidal.

Peugeot Instinct concept

Peugeot Instinct concept

Peugeot Instinct concept

Vezi toate pozele (8) Poze Peugeot Instinct concept
mai multe