Noul SUV de la CITROEN a fost lansat si in Europa. Disponibil cu cinci motorizari si portbagaj de 720 de litri

Noul SUV de la CITROEN a fost lansat si in Europa. Disponibil cu cinci motorizari si portbagaj de 720 de litri
  • Citroen lanseaza noul C5 Aircross si in Europa
  • Acesta a fost lansat anul trecut la Salonul Auto de la Beijing
  • SUV-ul va fi disponibil cu 5 motorizari
Distribuie pe Facebook

In urma cu un an, constructorul francez de automobile lansa noul C5 Aircross la Salonul Auto de la Beijing, fiind dedicat initial doar pietei din China. Acum insa, SUV-ul a debutat si pe piata europeana, cu cateva imbunatatiri desigur.

Gama de modele oferite in Europa de catre francezii de la Citroen s-a imbogatit azi cu un nou SUV. Este vorba despre C5 Aircross, un model lansat anul trecut la Beijing si destinat initial numai pietei din China.

Citroen C5 Aircross

Acesta este dezvoltat pe arhitectura EMP2, pe care o imparte cu Peugeot 3008, 5008 sau Opel Grandland X, iar designul exterior este caracterizat de o parte frontala dominata de liniile grilei si ale blocurilor optice cu LED, protectia din plastic Airbump a disparut din fericire de pe laterale, iar in spate avem stopuri dreptunghiulare si o semnatura LED specifica.

Citroen C5 Aircross

Modelul de Europa propune cateva imbunatatiri in ceea ce priveste interiorul, prima dintre ele fiind cele 3 scaune spate, independente si retractabile. In acest fel, noul C5 Aircross dispune de un portbagaj incapator, care poate "inghiti" intre 580 si 720 de litri de bagaje.

Citroen C5 Aircross

Si scaunele din fata sunt mai confortabile, au functii de masaj, iar ceasurile de bord digitale au fost inlocuite cu un display de 12.3 inch. Sistemul de infotainment beneficiaza la randul sau de un ecran cu diagonala de 8 inch si este compatibil cu Apple CarPlay si Android Auto.

Citroen C5 Aircross

Imediat dupa lansare, clientii vor avea de ales dintre 4 motorizari, doua pe benzina si doua diesel-uri. In prima categorie intra unitatea PureTech cu 3 cilindri de 1.2 litri si 130 de cai putere sau agregatul de 1.6 litri, capabil de 180 de cai putere.

Citroen C5 Aircross

Pentru amatorii de diesel-uri, Citroen propune fie un motor BlueHDi de 1.5 litri si 130 de cai putere, fie unul de 2.0 litri cu 180 de cai putere. Trebuie mentionat faptul ca motoarele cu 180 de cai putere vin inca din standard cu o transmisie automata cu 8 trepte, care insa poate fi aleasa optional si pe versiunea diesel de 130 de cai.

Citroen C5 Aircross

Desi se vinde ca un SUV si are o garda inalta la sol, noul C5 Aircross nu poate fi comandat alaturi de o tractiune integrala. Daca totusi te incumeti la o scurta sesiune de off-road, sistemul de control al tractiunii Grip Control se va asigura ca nu ramai impotmolit.

Citroen C5 Aircross

A cincea motorizare, plug-in hybrid, va fi oferita numai la finalul anului viitor. Aceasta dezvolta 230 de cai putere si are o autonomie electrica de 60 de kilometri.

Citroen C5 Aircross

Noul model al francezilor propune deasemenea o suspensie hidraulica Progressive Hydraulic Cushions, dar si cateva sisteme de siguranta si asistenta de ultima generatie. Printre acestea regasim Active Safety Brake, Active Lane Departure Warning, Adaptive Cruise Control, Grip Control sau Hill Assist Descent Control.

Citroen C5 Aircross

Citroen C5 Aircross va fi asamblat la uzina din localitatea franceza Rennes-La Janais si urmeaza sa fie disponibil pe piata spre finalul lui 2018.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Citroen C5 Aircross
mai multe