Noul Volkswagen Polo este mai aproape decat crezi. Cand se lanseaza superminiul german

Noul Volkswagen Polo este mai aproape decat crezi. Cand se lanseaza superminiul german
  • Volkswagen a anuntat lansarea noului Polo
  • Este construit pe noua platforma modulara
  • Debuteaza la Salonul Auto de la Frankfurt
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, cea de-a sasea generatie Volkswagen Polo va debuta oficial cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din luna septembrie. Supermini-ul german a fost regandit de la zero pentru a se adresa unui numar si mai mare de clienti.

Noul Volkswagen Polo se afla de ceva timp pe masa de lucru, iar acum, dupa o serie de fotografii si video spion, a sosit momentul sa aflam cand vom face cunostinta cu noul supermini german.

Asa cum spuneam mai sus, noul Polo este un teritoriu cu totul nou pentru constructorul german de automobile, si va fi diferit in toate felurile posibile de actualul model. Pentru inceput, acesta va fi bazat pe noua platforma modulara MQB-A0, care propune din start o gama mai eficienta de motorizari, o suspensie revizuita, dimensiuni mai mari si o masa totala scazuta.

Volkswagen Polo

Propulsorul de 1.4 litri TSI va fi inlocuit cu unul de 1.5 litri TSI, oferit in doua configuratii de putere (128 si 145 de cai putere), iar versiunea de baza va veni impreuna cu un agregat de 1.0 litru pe benzina de 64, 74, 94 sau 113 cai putere. Amatorii de diesel-uri vor putea opta pentru mai multe versiuni ale motorului de 1.6 litri TDI.

Ca si pana acum, varful de gama va fi reprezentat de versiunea de performanta GTI, care de aceasta data va fi propulsata de un motor de 2.0 litri TSI, capabil de mai mult de 200 de cai putere.

Volkswagen Polo

In ceea ce priveste exteriorul, noul Polo va fi ceva mai dinamic decat modelul pe care il inlocuieste, cu un plafon inclinat spre partea din spate, faruri redesenate, si nu in ultimul rand, o parte dorsala mult mai bine definita. Vestea buna este ca supermini-ul va fi disponibil atat in versiunea de caroserie cu 3 usi, cat si cu 5, pentru cei care doresc un spatiu interior generos.

Ca tot veni vorba despre habitaclu, vom intalnit aici materiale de cea mai buna calitate, dar si cea mai noua tehnologie disponibila pe piata, imprumutata de la fratele mai mare Golf. Printre acestea se vor regasi instrumentarul de bord digital, cel mai nou sistem de infotainment, dar si o seama de sisteme de siguranta active si pasive.

Volkswagen Polo

Asadar, cea de-a sasea generatie Volkswagen Polo se va adresa unui numar si mai mare de clienti, si este asteptata sa debuteze oficial cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, care isi va deschide portile in luna septembrie.

Volkswagen Polo

Volkswagen Polo

Volkswagen Polo

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Volkswagen Polo
mai multe