Noul VW up! va fi mai lung

Noul VW up! va fi mai lung
  • Noua generatie Volkswagen up! va fi mai lunga
  • Debutul va avea loc in cursul anului 2017
  • Unitatile MPI vor fi inlocuite cu unele TSI
Distribuie pe Facebook

Cel mai mic membru al familiei Volkswagen este pe cale sa devina mare. Nu o spunem noi, ci chiar oficialii companiei germane, care au confirmat faptul ca noua generatie a lui up! va debuta in 2017, pe o platforma noua, mai lunga decat in cazul modelului actual.

Informatia vine de la Michael Schafer, seful departamentului care se ocupa de dezvoltarea transmisiilor Volkswagen. Acesta a declarat recent ca actualul up! a fost dezvoltat in asa fel incat nu poate avea decat o singura optiune in ceea ce priveste cutia de viteze automata. Acest lucru este cauzat, a explicat specialistul, de compartimentul frontal destul de mic al masinii, care va fi inlocuit de unul mai mare, odata cu noua generatie a lui VW up!, undeva prin 2017.

Drept rezultat al acestei schimbari, urmatorul up! va dispune de suficient loc in partea din fata incat sa beneficieze de un convertor de cuplu automatic sau de o cutie DSG cu dublu ambreiaj. Sansele ca Volkswagen sa opteze pentru prima varianta sunt mai mari, intrucat va fi mai ieftin sa cumpere o transmisie gata facuta de la producatorii din domeniu, Aisin, Getrag sau Jatco, decat sa construiasca o cutie DSG aproape in intregime.

Multumita noilor dimensiuni, viitorul VW up! va putea fi echipat cu o noua gama de motoare TSI, care o va inlocui pe cea actuala de propulsoare MPI, despre care Michael Schafer admite ca nu ofera sportivitate si nici nu se simt asa cum ar trebui sa o faca in masina. Oficialul a adaugat ca varianta de productie a lui up! GT va avea un motor turbo in patru cilindri, de 1.2 litri, care va fi capabil sa dezvolte 105 cai putere. Pentru ca propulsorul sa incapa fara probleme, noua masinuta va avea o parte frontala usor alungita.

In Romania, actuala generatie a lui Volkswagen up! poate fi comandata la preturi intre 8.565 de euro pentru varianta in doua usi, de 60 de cai putere, si 9.444 de euro pentru varianta cu patru usi, motor de 1.0 litri, 75 de cai putere si transmisie manuala in cinci trepte.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 10 Octombrie 2013