Noutati de la PEUGEOT. Rivalul lui Tiguan primeste versiune plug-in hybrid cu 300 de cai si TRACTIUNE INTEGRALA

Noutati de la PEUGEOT. Rivalul lui Tiguan primeste versiune plug-in hybrid cu 300 de cai si TRACTIUNE INTEGRALA
  • Peugeot pregateste versiuni plug-in hybrid pentru doua modele din gama
  • Cel mai castigat este SUV-ul 3008 care primeste tractiune integrala
  • Vor fi disponibile din al doilea trimestru al anului viitor
Distribuie pe Facebook

Constructorul francez de automobile a anuntat ca doua modele din gama vor fi disponibile din 2019 si in versiune plug-in hybrid. Cel mai castigat este SUV-ul 3008, care primeste cu aceasta ocazie si o tractiune integrala.

Sedanul 508 si SUV-ul 3008 sunt doua dintre cele mai importante modele din gama Peugeot, iar din al doilea trimestru al anului viitor vor fi disponibile si in configuratie plug-in hybrid. Acesta este marele anunt facut cu putin timp in urma de reprezentantii constructorului francez de automobile.

Peugeot plug-in hybrid

Daca momentan, cel mai scump 3008 pe care banii il pot cumpara este varianta GT, din 2019 locul sau va fi luat de noul 3008 GT Hybrid4. Acesta va dispune de un motor pe benzina PureTech de 1.6 litri si 200 de cai putere, care va lucra alaturi de doua motoare electrice de 80kW (110 cai putere).

Peugeot plug-in hybrid

Puterea totala a sistemului PHEV va fi de 300 de cai putere, dar vestea cea mai importanta este ca unul dintre motoarele electrice va fi pozitionat pe puntea spate. Vorbim asadar de o tractiune integrala, atat de asteptata de fani si clienti deopotriva, dar si de o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in 6.5 secunde.

Peugeot plug-in hybrid

In plus, rivalul lui Volkswagen Tiguan va putea parcurge pana la 50 de kilometri in mod full-electric, multumita bateriei cu capacitatea de 13.2 kWh.

Peugeot plug-in hybrid

Trecand mai departe, atat versiunea clasica a lui 3008, cat si 508 si 508 SW vor primi un sistem hibrid format dintr-un motor pe benzina PureTech de 1.6 litri si o unitate electrica de 80kW pozitionata pe puntea fata. Puterea totala in cazul acestor modele va fi de 225 de cai iar bateria cu capacitatea de 11.8 kWh asigura o autonomie electrica de 40 de kilometri.

Peugeot plug-in hybrid

Aceasta versiune mai prietenoasa cu mediul inconjurator va fi disponibila pentru nivelurile de echipare Allure, GT Line si GT.

Peugeot plug-in hybrid

Celelalte noutati propuse de variantele PHEV sunt o cutie automata e-EAT8 cu 8 rapoarte, optiunea Brake care permite masinii sa franeze fara apasarea pedalei de frana, in acest caz energia fiind recuperata de functia i-Booster, instrumentarul de bord i-Cockpit adaptat astfel incat sa ofere informatii si statistici specifice masinilor electrice sau functia e-Save care ii permite soferului sa rezerve o autonomie electrica de 10-20 de km sau chiar intreaga capacitate disponibila pentru zonele in care vrea sa conduca in regim electric.

Peugeot plug-in hybrid

In ceea ce priveste durata de incarcare a bateriilor, aceasta difera in functie de sursa de curent. Daca se utilizeaza o priza standard de 3.3 kW si 8 amperi incarcarea dureaza 7 ore, iar daca soferul are acces la un wallbox de 6.6 kW si 32 de amperi, va trebui sa astepte o ora si 45 de minute pentru ca bateriile sa fie incarcate complet.

Peugeot plug-in hybrid

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Peugeot plug-in hybrid
mai multe