Nu mai exista cale de intors. BMW confirma lansarea primului M3 Touring din istorie

Nu mai exista cale de intors. BMW confirma lansarea primului M3 Touring din istorie
  • BMW confirma lansarea primului M3 Touring
  • Echipat cu motorul de 3.0 litri, twin-turbo
  • Lansat dupa M4 Cabriolet
Distribuie pe Facebook

Constructorul bavarez de automobile a confirmat lansarea primului M3 Touring din istorie. Acesta va fi propulsat de cea mai noua iteratie a motorului S58B30 si este asteptat sa debuteze spre finalul anului 2022.

Zilele trecute, un zvon avea sa arunce internetul in aer: BMW lucreaza la un M3 Touring. Informatia venea din partea unei surse apropiate brand-ului din Munchen insa in acel moment nimeni nu stia daca sa creada sau nu.

Acum, constructorul din Munchen inlatura orice urma de indoiala si confirma oficial lansarea unui M3 Touring. Este pentru prima data in istorie cand un astfel de model va fi oferit clientilor.

Declaratia nemtilor suna cam asa: "In Garching, in apropiere de Munchen, casa BMW M GmbH, se lucreaza pentru ca un nou vis sa devina realitate: pentru prima data in istoria BMW M GmbH, gama de modele va fi completata de un BMW M3 Touring."

BMW M3 Touring

Dezvoltarea unui rival pentru Audi RS4 Avant si Mercedes-AMG C63 T-Modell se afla la inceput dar primele exemplare acoperite cu camuflaj ar trebui sa fie scoase in teste in lunile urmatoare.

Lansarea este programata, potrivit nemtilor, dupa M4 Cabriolet, sau mai exact spre finalul anului 2022. Pana atunci insa, BMW este asteptat sa prezinte lumii intregi, in luna septembrie a acestui an, noile M3 si M4.

In ceea ce priveste sistemul de propulsie, noul M3 Touring va fi echipat cu cea mai noua iteratie a unitatii S58B30, adica un motor de 3.0 litri, twin-turbo, care dezvolta 480 de cai putere sau 510 CP daca vorbim de versiunea Competition.

In urma cu aproape doua decenii, BMW a dezvoltat un M3 Touring, pornind de la modelul E46, dar acest prototip nu a vazut niciodata linia de asamblare.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 13 August 2020