Nu mai exista producator care sa ofere asa ceva. Ce este "soapta" artificiala de la Rolls-Royce

Nu mai exista producator care sa ofere asa ceva. Ce este "soapta" artificiala de la Rolls-Royce
  • Debut programat pana la finalul anului
  • Au acordat mai multa atentie izolarii habitaclului
  • "Soapta" artificiala elimina disconfortul creat de prea multa liniste
Distribuie pe Facebook

Constructorul britanic de automobile a oferit cateva informatii noi despre noua generatie a modelului Ghost. Printre inovatii se vor regasi si asa-numitele "soapte" artificiale.

Ce-si doresc clientii de la o limuzina de lux, asa cum este Rolls-Royce Ghost? Mult confort si un habitaclu in care sa nu se auda nici musca. Numai ca prea multa liniste poate crea un disconfort pentru sofer si pasageri, insa britanicii au rezolvarea.

Noua generatie Ghost urmeaza sa fie prezentata pana la finalul acestui an iar reprezentantii brand-ului au oferit acum cateva informatii proaspete, in special cu privire la izolarea habitaclului.

Asadar, pentru a intra cat mai putin zgomot in interior, Rolls-Royce a montat un perete despartitor care separa motorul V12 de habitaclu, a folosit peste 100 de kilograme de material insonorizant pentru a acoperi cavitatile din plafon, podea sau portbagaj, geamurile au o serie de elemente sono-absorbante iar anvelopele au si ele o spuma speciala cu rol de reducere a zgomotului.

Dupa toate acestea, inginerii si-au dat seama ca, pana la urma, atata liniste este greu de suportat si poate crea un anumit disconfort milionarilor care isi permit o asa masina. Rezolvarea lor se numeste "soapta" artificiala iar cei din cabina o vor resimti ca o nota subtila.

Pe lista cu tehnologii de ultima generatie, a noului Ghost, mai avem sistemele Flagbearer si Satellite Aided Transmission.

Primul se foloseste de camerele video pentru a citi suprafata de rulare si modifica comportamentul suspensiei in consecinta iar cel de-al doilea foloseste datele GPS pentru a preselecta treapta de viteza pentru virajele care urmeaza.

Distribuie pe Facebook
mai multe