Nu toata lumea viseaza la un Volkswagen. Toyota anunta ca a produs 300 de milioane de masini pana acum

Nu toata lumea viseaza la un Volkswagen. Toyota anunta ca a produs 300 de milioane de masini pana acum
  • Nu toata lumea viseaza la un Volkswagen
  • Toyota anunta ca a produs 300 de milioane de masini pana acum
Distribuie pe Facebook

Compania nipona a avut nevoie de peste 88 de ani pentru a bifa aceasta performanta.

Toyota a sarbatorit, in urma cu aproximativ doua luni, asamblarea automobilului cu numarul 300 de milioane, potrivit unui comunicat pus la dispozitia presei. Conform documentului publicat saptamana aceasta, mai bine de 50% dintre exemplarele cu pricina, respectiv 180.52 de milioane, au fost construite in Japonia.

Pentru a reusi aceasta performanta, compania nipona a avut nevoie, dupa cum se mai precizeaza in cadrul materialului mentionat anterior, de mai bine de 88 de ani, primul autoturism, o camioneta pe nume Model G1, fiind fabricat in august 1935 de Automotive Production Division of Toyoda Automatic Loom Works, Ltd.

Daca vine vorba despre cele mai populare vehicule din istoria Toyota, prima pozitie in clasament ii revine masinii disponibile sub denumirea de Corolla. Ajunsa, recent, la generatia cu numarul 12, aceasta a depasit, inca din vara lui 2021, bariera de 50 de milioane de unitati produse.

Cat costa Toyota Corolla in Romania?

Aflata pe prima loc in topul celor mai vandute autovehicule din istoria Toyota, cu un numar de 53.399 de milioane de unitati, gama Corolla isi intampina, zilele acestea, cumparatorii romani la preturi incepand de la 22.254 de euro, cu modelul de baza oferind un motor aspirat.

Echipata cu o transmisie manuala in sase rapoarte, unitatea cu trei cilindri in linie si capacitate de 1.490 de centimetri cubi dezvolta undeva in jurul a 125 de cai putere. De unde si un sprint de la zero la 100 de kilometri pe ora, cu pedala de acceleratia la podea, in 12.1 secunde.

O viteza de top de 190 de kilometri pe ora si un consum mediu de carburant de 5.7 litri la 100 de kilometri completeaza fisa cu specificatii de ordin tehnic, pe cand lista cu echipamente standard contine lumini de zi cu tehnologie LED, aer condtionat cu reglare manuala, sapte airbag-uri, pilot automat adaptiv.

In clipa de fata, Toyota Corolla este comercializata in patru versiuni de caroserie, cu potentialii clienti avand de ales, mai mult ori mai putin surprinzator, de la persoana la persoana, intre un hatchback, un sedan, un break si, nu in ultimul rand, un SUV, ce coincide cu prima Toyota Corolla Cross din istorie.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 10 Noiembrie 2023