O Dacia DUSTER care tine cu casa. Noua versiune cu GPL promite costuri cu 30% mai mici pentru carburanti

O Dacia DUSTER care tine cu casa. Noua versiune cu GPL promite costuri cu 30% mai mici pentru carburanti
  • Motorul alimentat cu GPL
  • Comutarea intre benzina si GPL se face manual, de la buton
  • Disponibil momentan numai in Franta
Distribuie pe Facebook

Dacia a lansat, cu ocazia Salonului Auto de la Bruxelles, o versiune cu GPL pentru Duster. Incet incet, acest motor va fi introdus si pe alte modele din gama, inclusiv Sandero si Logan.

Daca peste Ocean fanii tehnologiei studiaza cele mai noi aparitii din domeniu la Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas, in Europa se pregateste sa-si deschida portile pe 10 ianuarie Salonul Auto de la Bruxelles.

Printre constructorii de automobile care si-au anuntat prezenta se regaseste si gigantul francez Renault si, implicit, Dacia. Ambii producatori au venit cu modele prietenoase cu mediul inconjurator: de partea brand-ului din Hexagon avem noul Clio E-Tech si Captur E-Tech Plug in, iar de cealalta vorbim despre un Duster cu motor alimentat cu GPL.

Numele oficial al modelului este Dacia Duster Eco-G si dispune de 100 de cai putere si 170 Nm cuplu de la 2.000 de rotatii pe minut. Rezervorul de Gaz Petrolier Lichefiat este montat in spatiul ocupat in mod obisnuit de roata de rezerva si include o serie de sisteme de siguranta, astfel ca poti intra cu masina si in parcarile subterane.

Dacia Duster Eco-G

Noul Duster Eco-G poate rula fie pe benzina, fie pe GPL, iar cu ambele rezervoare pline poate parcurge peste 1.000 de kilometri. Comutarea intre cele doua se face manual, de la buton, sau automat atunci cand rezervorul de GPL este gol.

In ceea ce priveste consumul de carburant, producatorul de la Mioveni declara costuri cu pana la 30% mai mici la carburant comparativ cu un motor pe benzina si cu pana la 8% mai mici decat in cazul unui Duster diesel.

Emisiile de dioxid de carbon sunt cu circa 10% mai mici comparativ cu motorul echivalent pe benzina.

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, motorul Eco-G isi va face ulterior aparitia si pe alte modele din gama, cum ar fi Sandero, Sandero Stepway, Logan si Logan MCV. Asadar, Dokker ramane pe dinafara.

Momentan, Dacia Duster Eco-G poate fi comandata numai pe piata din Franta, acolo unde costa la fel ca si un Duster pe benzina, adica 12.490 de euro. Inca nu se stie daca si clientii de pe alte piete vor putea opta pentru acest model.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 9 Ianuarie 2020