OFICIAL: Citroen prezinta noul C4 Cactus, un crossover de doar 965 Kg

OFICIAL: Citroen prezinta noul C4 Cactus, un crossover de doar 965 Kg
  • Citroen a publicat astazi primele imagini oficiale ale noului C4 Cactus
  • Crossover-ul francez va debuta in mod public luna viitoare, la Geneva
  • Printre punctele forte ale modelului se numara greutatea de doar 965 kg
Distribuie pe Facebook

La putin timp dupa ce au aparut imagini cu el pe intreg internetul, noul crossover compact Citroen C4 Cactus a fost dezvaluit in mod oficial de catre compania franceza.

Noul model este descris de Citroen ca fiind "un vehicul original nevoit sa faca fata unei sarcini specifice: sa apropie clientii de ceea ce conteaza cu adevarat". Mai mult, in opinia producatorului, C4 Cactus va institui o noua ordine in industria auto-moto: un automobil orientat catre design, confort, tehnologie cu adevarat folositoare, totul la un cost optimizat.

Asa cum fusese anticipat de pozele scapate ieri pe internet, modelul de productie este asemanator intr-o proportie foarte mare cu prototipul prezentat in toamna lui 2013. El pastreaza asa-numitele perne de aer pe caroserie, dar si bancheta fata la interior.

Citroen C4 Cactus - Galerie Foto

Citroen C4 Cactus - Galerie FotoCitroen C4 Cactus - Galerie Foto

In plus, putem remarca luminile de intalnire de tip LED si farurile inconjurate de aceleasi perne "Airbumps", ce au rol de protectie in cazul zgarieturilor, dar si de absorbtie in cazul impacturilor la viteza mica provenite de la carucioare de cumparaturi. Crossover-ul mai este dotat si cu patru aparatori din plastic la fiecare roata, un plafon panoramic din sticla si un stalp C distinctiv.

Interiorul este la fel de radical ca exteriorul si include 12 butoane aflate la dispozitia soferului pe tabloul de bord.

Citroen C4 Cactus - Galerie Foto

Citroen C4 Cactus - Galerie FotoCitroen C4 Cactus - Galerie Foto

Odata cu debutul oficial, am putut afla si cateva cifre in ceea ce priveste specificatiile noului model. Astfel, cea mai importanta realizare inginereasca se refera la scaderea masei totale. C4 Cactus cantareste 965 kg, cu 200 mai putin decat noul Citroen C4 si cu 60 kg mai putin decat Ford Fiesta.

Din strategia francezilor in privinta micsorarii greutatii fac parte si motorizarile noului model, unde vom regasi ambele tipuri de propulsoare, fara a avea pretentia de a fi puternice insa. In versiunea de baza, scrie Autocar, va exista motorul turbo pe benzina, de 1.0 litri si 81 CP. Alte motorizari includ un propulsor e-THP de 108 CP, un eHDI de 91 CP, dar si un BlueHDI de 99 CP, care genereaza emisii de CO2 de doar 82g/km of CO2.

Crossoverul va putea fi admirat live incepand cu luna viitoare la Salonul Auto de la Geneva.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (35) Poze Citroen C4 Cactus - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 6 Februarie 2014