OFICIAL: Golf 6 Cabrio se arata!

OFICIAL: Golf 6 Cabrio se arata!
Cand ai modelul EOS care sa acopere segmentul celor care doresc o masina cu plafon rigid, e nevoie sa-l acoperi si pe cel in care soferii vor ceva mai... "moale". Iata ultima masina prezentata de Volkswagen in varianta de serie cabriolet cu soft-top, Golf 6 "sub cerul liber"!
Distribuie pe Facebook

Era fireasca aparitia lui Golf 6 in varianta cabriolet, dupa ce generatiile de Golf 1 si 3 au deschis drumul. Insa dupa o pauza in care Golf 4 si 5 au evitat caroseria decapotabila, iata ca acum este toata treaba oficiala: Golf 6 Decapotabil este dezvaluit in varianta de serie, la Geneva.

OFICIAL: Golf 6 Cabrio se arata! OFICIAL: Golf 6 Cabrio se arata!

Asemanator cu Audi A3 Cabriolet, si acest Golf 6 are un plafon textil rabatabil electric. Acest model nu vrea a-l elimina pe fratele EOS ci isi doreste sa isi faca propria nisa de piata. In principal acei clienti cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani care nu indragesc modelul EOS si pe al sau acoperis retractabil. In plus, e vorba de o traditie ce dateaza inca de la prima generatie de Golf 1 Cabrio...

Noul Golf 6 Cabrio are nevoie de numai 9,5 secunde pentru ca plafonul sa dispara, asta in cazul in care masina merge cu maximum 30 km/h. O alta provocare pentru designerii de la Volkswagen a fost redesenarea spatelui, pentru ca spre deosebire de Golf 6 in varianta hatchback, modelul cabrio duce lipsa de jumatate din posterior... Insa rezultatul obtinut nu este unul nou, deci iubitorii marcii nu trebuie sa-si faca griji. Stopurile, ca si farurile, sunt cu LED, ca la Golf GTi, iar restul spune clar si limpede ca e vorba de un Golf, nu de o masina noua.

OFICIAL: Golf 6 Cabrio se arata!

Pentru ca intr-o masina decapotabila se aude mai tare zgomotul exterior, inginerii VW au ales cele mai silentioase motoare pentru varianta cabrio. Este vorba de 6 motoare turbo cu puteri cuprinse intre 105 si 210 cp. Mai exact, de doua motoare diesel si 4 pe benzina. 3 dintre motoare vor avea logo-ul Bluemotion, adica nu vor fi deloc insetate de combustibil. Acestea vor fi disponibile alaturi de cutia DSG. De exemplu, pentru motorul de 1.6 Tdi de 105 cp, oficialii anunta un consum de numai 4,4 litri la 100 km parcursi.

In Germania, Volkswagen Golf 6 Cabrio incepe sa fie pus in vanzare de azi, iar pretul acestuia incepe de la 23.625 Euro, TVA inclus (19%).


Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (19) Poze OFICIAL: Golf 6 Cabrio se arata!
mai multe