OFICIAL: Un nou Ford Focus RS este pe drum!

OFICIAL: Un nou Ford Focus RS este pe drum!
Fanii hot hatch-urilor au un nou motiv de bucurie. Contrar tuturor zvonurilor anterioare ce anuntau disparitia acestuia, grozavul Ford Focus RS se pregateste sa revina intr-o noua generatie. In plus, informatia a fost confirmata chiar de Gunnar Herrmann - unul dintre sefii Ford la nivel global.
Distribuie pe Facebook

Lansat in urma cu mai bine de doi, Ford Focus RS a cucerit intreaga suflare a lumii auto printr-un design extrem de agresiv, servit alaturi de un motor 2.5 turbo capabil sa produca undeva in jurul a 305 cai putere. Mai mult de atat, hot hatch-ul european a impresionat si prin comportament si tinuta de drum exemplare - asta in ciuda faptului ca intreaga putere era transmisa exclusiv rotilor fata. Intr-un final, punctul culminant a fost atins odata cu dezvaluirea specialului Focus RS500 - un model produs in doar 500 de exemplare si cu 350 cai putere la bord.

In ceea ce priveste viitoarea generatie a hot hatch-ului de pe Batranul Continent, zvonurile au plutit in aer o buna perioada de timp. Chiar la un moment dat, o informatie mai mult sau mai putin oficiala dadea ca sigura anularea proiectului Focus RS. Nici vorba insa de asa ceva. Intr-un interviu acordat recent unei publicatii australiene, Gunnar Herrmann a anuntat ca Ford lucreaza deja la urmatoarea generatie a pretiosului sau model, marele debut urmand a avea loc in urmatorii doi trei ani, la sfarsitul lui 2013 - inceputul lui 2014.

Si, spre fericirea noastra, detaliile nu se opresc aici. Acelasi Gunnar Herrmann a mai precizat si ca viitorul Focus RS va beneficia de mai multa putere comparativ cu vechiul model, insa nu va renunta la serviciile sistemului de tractiune fata. Revenind insa la capitolul cresterea puterii, seful Ford a declarat: "Cred ca asa ceva este posibil. Cu editia limitata RS500 am ajuns pana la 350 cai putere, insa unele prototipuri s-au bucurat chiar si de 380 CP".

Desi nu este nimic oficial la acest moment, viitoarea generatie a hot hatch-ului Ford Focus RS va fi propulsata cel mai probabil de o versiune imbunatatita a motorului 2.0 EcoBoost, ce urmeaza a fi folosit si de noul Focus ST.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 8 August 2011