Opel Astra OPC Extreme, noutatea nemtilor pentru Salonul Auto de la Geneva

Opel Astra OPC Extreme, noutatea nemtilor pentru Salonul Auto de la Geneva
  • OPC Extreme va avea multe elemente din carbon
  • Masina este gandita sa fie folosita pe circuit
  • Este cel mai rapid model Astra realizat vreodata de Opel
Distribuie pe Facebook

In luna Martie a acestui an, la Geneva, Opel va dezvalui un model sportiv numit Astra OPC Extreme. E vorba de un Astra OPC cu multe modificari in ceea ce priveste greutatea si stabilitatea, insa puterea motorului se pare ca va fi la fel cu cea scoasa de un Astra OPC normal, de serie.

Intre 6 si 16 martie, in standul Opel din cadrul Salonului Auto de la Geneva, iubitorii marcii din Russelsheim vor putea admira cea mai sportiva masina hatchback realizata vreodata de companie. E vorba de un model numit Opel Astra OPC Extreme, un model care va da startul fabricarii in serie a unui model de strada, dar care poate fi utilizat pe circuit.

La fel ca in 2002, cand Opel a lansat un concept numit Astra OPC X-treme, iata ca in 2014 Opel reia traditia si vine cu o masina sportiva extrem de performanta. Masina prezentata la Geneva va fi sursa de inspiratie pentru o serie redusa de Astra OPC Extreme. Masina este un culorile tipice Opel Motorsport si este exemplul clar de respect al motto-ului Opel Performance Center "OPC, pasiune pura".

Modelul Astra OPC Extreme este un derivat direct al modelului Astra OPC Cup ce concureaza in Nurburgring Endurance Championship (VLN), fiind insa o masina de circuit legala pentru drumurile publice. Componente de carbon precum eleronul, capota si difuzorul spate vor reduce simtitor greutatea masinii fata de un OPC de serie, puterea motorului fiind insa aceeasi cu cea a unui Astra OPC de serie, adica 280 cp.

Autoturismul hatchback ce promite sa fie cel mai rapid Astra fabricat vreodata vine cu o structura de rezistenta integrata, scaune de curse si centuri de siguranta in 6 puncte de prindere. Adica discutam de o masina gandita sa alerge pe circuit, cu suspensii intarite, frane supra-dimensionate, kit aerodinamic si electronica ce contribuie la stabilitatea si manevrabilitatea in viraje.

Speram doar ca acest model Astra OPC Extreme va avea puterea reala anuntata de producator, nu ca modelul Astra OPC de serie, testata de noi in cursul anului trecut. Masina, masurata pe dinamometru, avea un motor de numai 253 cp si punea la roata doar 224 cp. Departe de cei 280 cp anuntati oficial. Poate ca acum, Opel are sansa sa se indrepte si sa ofere clientilor dornici de performanta niste cifre reale.

Distribuie pe Facebook
mai multe