Opel Insignia Grand Sport primeste un sistem 4x4 de ultima generatie

Opel Insignia Grand Sport primeste un sistem 4x4 de ultima generatie
  • Opel Insignia Grand Sport a primit un sistem 4x4 de ultima generatie
  • Acesta este denumit Twinster AWD si a fost dezvoltat impreuna cu cei de la GKN
  • Noul Insignia Grand Sport va deveni astfel mult mai sigur si mai manevrabil
Distribuie pe Facebook

Noul Opel Insignia Grand Sport va primi un sistem de tractiune integrala de ultima generatie, cu un sistem neconventional de vectorizare a cuplului. Modelul nemtilor va putea fi achizionat in curand, urmand sa fie prezentat si in cadrul Salonului Auto de la Geneva din martie.

Din ce in ce mai multi constructori auto apeleaza la un sistem de vectorizare a cuplului, iar nemtii de la Opel nu puteau lipsi din aceasta ecuatie. Constructorul din Russelheim tocmai a anuntat ca isi va dota noul Insignia Grand Sport cu un sistem de tractiune integrala de ultima generatie. Acesta va folosi un sistem de vectorizare a cuplului, insa nu unul conventional, ci unul proaspat dezvoltat de cei de la GKN.

Opel Insignia Grand Sport 4x4

Un sistem obisnuit, identic cu cel folosit de japonezii de la Mazda adauga greutate suplimentara si influenteaza manevrabilitatea, tocmai de aceea Opel a apelat la cei de la GKN pentru dezvoltarea sistemului Twinster AWD cu dublu ambreiaj si modul pe puntea spate. Da, nu am uitat nimic: lipseste cu desavarsire diferentialul clasic.

Opel Insignia Grand Sport 4x4

Inginerii germani sustin ca acesta este mult mai dinamic decat cele prezente momentan pe piata, si ca poate trimite independent cuplul fie uneia, fie ambelor roti de pe puntea spate, in functie de mai multi factori. Mai pe scurt, acest sistem de vectorizare al cuplului va trimite mai mult cuplu rotii spate care se afla in exterior, atunci cand masina vireaza.

Opel Insignia Grand Sport 4x4

Datorita acestuia, noul Opel Insignia Grand Sport 4x4 va raspunde mult mai rapid la comenzi si va fi la fel, sau poate chiar mai manevrabil decat Volkswagen-ul Passat 4Motion. Mai mult decat atat, masina va fi foarte sigura multumita distributiei cuplului in functie de conditiile de drum, dar si in functie de unghiul volanului sau de pozitia pedalei de acceleratie.

Opel Insignia Grand Sport 4x4

Asa cum probabil ti-ai dat deja seama, masina va deveni astfel mult mai stabila, insa cel din spatele volanului va putea alege ce comportament va avea aceasta. Pentru un feedback neutral si o siguranta sporita, soferul va putea alege modul de condus Tour, iar pentru un comportament mai sportiv, modul Sport.

Opel Insignia Grand Sport 4x4

Noul Opel Insignia Grand Sport a fost prezentat oficial cu ceva timp in urma si va putea fi achizionat in curand. Publicul larg il va putea intalni si in cadrul Salonului Auto de la Geneva din martie.

Opel Insignia Grand Sport 4x4

Opel Insignia Grand Sport 4x4

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Opel Insignia Grand Sport 4x4
mai multe