Opel Insignia OPC Unlimited, viteza maxima 270 km/h

Opel Insignia OPC Unlimited, viteza maxima 270 km/h
Varianta de mare performanta Opel Insignia de 239 kW/325 CP - cunoscuta sub abrevierea "OPC" - este acum disponibila si in versiunea "Unlimited", fara limitator electronic de viteza. Acest model-varf de gama din portofoliul de produse Opel, cu tractiune integrala ca dotare standard, va exploata la maximum dinamica de conducere a vehiculului, oferind viteze maxime de pana la 270 km/h (sedan, cu transmisie manuala).
Distribuie pe Facebook
"Raspundem unora dintre dorintele cele mai frecvent exprimate de catre clientii nostri", afirma Alain Visser, Vice-Presedintele Vanzari, Marketing si Servicii post-vanzare al Adam Opel AG. "Cumparatorii variantei Insignia OPC sunt, in general, soferi experimentati si responsabili care vor sa se bucure de intreg potentialul tehnic al autovehiculelor lor."

Opel Insignia OPC "Unlimited" se distinge vizual printr-un logo albastru Brembo si un tahometru si un vitezometru cu un design nou. Este planificata si lansarea unei editii speciale a autovehiculului, vopsita in culoarea negru mat.

Vedeta de performanta din gama de modele Opel este dotata cu transmisie manuala sau automata cu 6 viteze pentru toate tipurile de caroserie. Acestea cuprind: modelul notchback cu 4 usi, hatchback cu 5 usi sau break-ul Sports Tourer OPC, votat de doua ori "Masina anului" (in 2009 si in 2010) de revista germana "Auto Bild sportscars".

Opel Insignia OPC Unlimited, viteza maxima 270 km/h

Pachetul "Unlimited" adresat clientilor include un curs de formare in domeniul conducerii de performanta OPC, desfasurat pe pista de incercare Opel de la Dudenhofen. Proprietarii vor invata sa foloseasca cu mai multa incredere si siguranta dinamica de conducere a vehiculelor lor, sub supervizarea ambasadorului marcii Opel, Joachim Winkelhock, si a unor instructori cu experienta in conducerea masinilor cu motoare sport.

Performanta de conducere cu noua varianta "Unlimited" este identica cu cea a versiunilor cu limitare de viteza, exceptie facand viteza maxima superioara. Modelul Insignia OPCs poate ajunge la 100 km/h in 6 pana la 6,6 secunde, in functie de tipul caroseriei si al transmisiei. Consumul si emisiile combinate de CO2 se inscriu in intervalul de la 10,6 l/100 km si 249 g/km pana la 11,0 l/100 km si 259 g/km.

Grup motopropulsor alternativ: noua transmisie automata cu 6 viteze

Noua transmisie automata cu 6 viteze imbina dinamica sportiva si confortul de conducere la un nivel extrem de ridicat, oferind o alternativa atractiva la versiunile cu schimbare manuala a vitezelor. In afara de functia automata, este disponibil un mod in plus, care ii permite soferului sa schimbe manual vitezele - optional folosind manetele volanului. Sistemul de control al transmisiei este legat de sasiul mecatronic FlexRide al modelului Insignia OPC. In plus fata de setarea standard care confera caracteristici de echilibru in conditiile unei tractiuni integrale, in conducerea de zi cu zi, mai exista inca doua moduri care pot fi selectate de catre sofer: modul "Sport" ofera mai multa agilitate si reactii mai rapide ale vehiculului la comenzi, iar modul "OPC" ofera experienta suprema si extrema a unei dinamici de conducere fara compromisuri. Caracteristica de schimbare automata a vitezelor este adaptata pentru a oferi o placere mai mare a conducerii, in conditiile de conducere cele mai des intalnite si in acord cu modul de ales.

Opel Insignia OPC Unlimited, viteza maxima 270 km/h

Sistemul adaptabil 4x4 al modelului Insignia OPC asigura o manevrare precisa, un maximum de stabilitate si folosirea completa a tractiunii disponibile. Sistemul foloseste un diferential sport cu ambreiaj hidraulic Haldex multi-disc, precum si diferentiale electronice de limitare a deraparii fata si centru (eLSD).

Ca toate modelele de performanta Opel, modelul Insignia OPC "Unlimited" beneficiaza de un program de testare de 10.000 km specific OPC, fapt care ii dovedeste acordajul de finete si rezistenta in timp sub cele mai dificile conditii cu putinta, pe pista de la Nurburgring Nordschleife (circuitul de nord). Sarcinile suportate de vehicul in timpul acestui program sunt evaluate la nivelul factorului 18, care corespunde conducerii pe o distanta de 180.000 de kilometri pe un drum obisnuit.

Opel Insignia OPC Unlimited, viteza maxima 270 km/h


Sursa: Opel
Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Opel Insignia OPC Unlimited
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 18 Aprilie 2011