Opel Zafira Tourer - Noul maestru al versatilitatii

Opel Zafira Tourer - Noul maestru al versatilitatii
Oferind o combinatie perfecta intre functionalitate si eleganta, noul Opel Zafira Tourer transpune valorile Insignia in segmentul monovolumelor: caracteristici premium, tehnologii inovatoare si design dinamic, sculptural. Opel a infiintat segmentul de piata al furgoanelor compacte cu sapte locuri in 1999. Datorita sistemului de scaune Flex7 considerabil reproiectat, noul Zafira Tourer stabileste noi standarde in materie de flexibilitate si atmosfera in interiorul autovehiculului.
Distribuie pe Facebook
Insa inovatiile celei de-a treia generatii a modelului Zafira nu se limiteaza la aceasta noua configuratie flexibila a scaunelor. Intregul autovehicul Zafira Tourer reprezinta un mare pas inainte si exprima noi ambitii. Este partenerul flexibil ideal, nu doar pentru familii. Designul elegant, atmosfera spatioasa de lounge, sasiul imbunatatit si noile tehnologii permit o conducere relaxata si ofera confort si siguranta maxime. Cea de-a doua generatie a camerei video Opel Eye creeaza baza unei game de sisteme de asistenta inovatoare, Opel fiind primul producator care ofera un sistem de control adaptiv al vitezei pe baza de senzori radar pentru un furgon compact.
Gama de motorizari disponibile pentru noul Zafira Tourer va cuprinde initial motoare pe benzina si diesel foarte eficiente, cu puteri cuprinse intre 81 kW/110 cp si 121 kW/165 cp. La scurt timp dupa inceputul vanzarilor, in gama Zafira Tourer va fi inclus un model ecoFLEX cu consum extrem de redus, cu motor turbo diesel 2.0 CDTI common-rail si sistem Start/Stop in dotarea standard. Zafira Tourer 2.0 CDTI ecoFLEX asigura unele dintre cele mai bune valori ale emisiilor din clasa monovolumelor compacte, de doar 119 g de CO2/km. Acesta dezvolta o putere de 96 kW/130 cp si genereaza un cuplu maxim de 320 Nm (cu functie de supraalimentare).

Opel Zafira Tourer - Noul maestru al versatilitatii

Un nou standard al flexibilitatii: pasagerii de pe cel de-al doilea rand se bucura de confort de clasa intai
Ca si cazul primelor doua generatii ale modelului Zafira, principiul de baza al modelului Zafira Tourer este de a obtine un nivel maxim de flexibilitate fara a reduce numarul de scaune. Inginerii Opel au imbunatatit in mod semnificativ sistemul inteligent de scaune Flex7. Desi cel de-al treilea rand de scaune poate fi pliat in continuare la acelasi nivel cu podeaua compartimentului de bagaje, cel de-al doilea rand a fost reproiectat complet. Acesta nu mai este o bancheta, ci contine trei scaune individuale care pot fi pliate complet, formand astfel un spatiu uniform pentru incarcatura. Cele trei scaune pot fi glisate longitudinal pe o distanta de 210 mm, independent unul fata de celalalt.
Pasagerii de pe cel de-al doilea rand se pot bucura de sistemul unic de scaune "Lounge", dotare optionala, care ofera spatiul generos si confortul tipice unui model sedan dintr-o clasa superioara. Datorita mecanismului inteligent de rabatare, spatarul scaunului din mijloc din al doilea rand poate fi pliat si rotit pentru a oferi cotiere confortabile pentru pasagerii scaunelor exterioare. Cursa de deplasare longitudinala a scaunelor exterioare este de 280 mm, cea mai buna valoare din aceasta clasa, cu 70 mm mai mult decat in versiunea standard si cu 80 mm mai mult decat pentru versiunea actuala a modelului Zafira. Scaunele exterioare pot fi glisate si cu 50 mm spre centrul habitaclului, creand astfel mai mult spatiu pentru umeri, o adevarata noutate in cadrul acestui segment de piata.

Opel Zafira Tourer - Noul maestru al versatilitatii

Combinatia dintre deplasarea laterala si longitudinala asigura confortul specific de clasa intai si experienta unica a unei calatorii intr-un "lounge pe roti", cu spatiu individual si ergonomie maxima. Datorita accentului pus pe confortul personal, Zafira Tourer este mult mai mult decat un autovehicul de familie. Inginerii Opel au transformat interiorul flexibil intr-un loc in care va puteti relaxa si bucura de senzatia de spatiu, fie ca sunteti intr-o calatorie de afaceri, fie ca sunteti intr-o vacanta lunga.
Caracteristicile unice sporesc si mai mult nivelul de flexibilitate al modelului Zafira Tourer
Datorita configuratiei generoase a cabinei si sistemului flexibil al scaunelor, Zafira Tourer ofera un volum de depozitare de 710 litri in versiunea cu cinci locuri (cu 65 de litri mai mult decat in varianta actuala a modelului Zafira). Daca scaunele din cel de-al doilea rand sunt rabatate complet, volumul maxima de depozitare creste la 1.869 de litri (+ 40 de litri).
Zafira Tourer ofera, de asemenea, peste 30 de compartimente de depozitare, inclusiv consola centrala multifunctionala FlexRail. Noul sistem reprezinta inca un exemplu de flexibilitate sporita a modelului Zafira Tourer. Cotiera, inclusiv o cutie mare de depozitare, precum si suporturile de pahare pot fi glisate in pozitia dorita pe sine de aluminiu, permitand astfel utilizarea flexibila a spatiului generos dintre scaunele din fata, exact locul cu cea mai mare accesibilitate si utilitate.

Opel Zafira Tourer - Noul maestru al versatilitatii

Cea de-a doua generatie a suportului pentru biciclete FlexFix este, de asemenea, prezentata in premiera cu noul Zafira Tourer. Sistemul imbunatatit este acum si mai usor de utilizat si ofera functionalitate sporita. In prezent pot fi transportate si fixate pe suport pana la patru biciclete in loc de doua (la versiunea anterioara), cu ajutorul unui adaptor special. Acum este posibil sa inclinati suportul pentru biciclete atunci cand este incarcat la un unghi in care poate fi deschis hayonul, permitand accesul din exterior la compartimentul de bagaje al modelului Zafira Tourer.
Aspect sportiv, dinamic si atmosfera premium
"Modelul Zafira este simbolul flexibilitatii Opel si cea de-a treia generatie ofera si mai multa emotie si caracteristici premium", a declarat Mark Adams, Vicepresedinte Opel Design. "Opel Zafira Tourer stabileste noi standarde cu aspectul sau dinamic, sportiv si atmosfera premium."
Parte din fata, distincta, este caracterizata prin elementele grafice indraznete in forma de bumerang al blocurilor optice care se deplaseaza impetuos dinspre faruri catre proiectoarele de ceata. Impreuna cu pliul central specific marcii Opel amplasat pe capota si grila trapezoidala puternica a radiatorului, acestea creeaza un aspect dinamic si futurist, neobisnuit pentru autovehiculele monovolum. Ca si in cazul altor modele Opel, luminile de iluminare diurna in forma de aripa sunt integrate in partea de sus a blocului optic.
Datorita designului aerodinamic al caroseriei, silueta modelului Zafira Tourer aminteste de un tren de mare viteza. Linia laterala ingusta se indreapta rapid catre partea din spate, propulsand vizual autovehiculul in fata si conferind monovolumului o senzatie puternica de deplasare inainte.

Opel Zafira Tourer - Noul maestru al versatilitatii

Motivul aripii este utilizat si pentru lampile spate, disponibile optional cu tehnologie LED. Bara orizontala cromata care poarta logo-ul Opel se intinde mult catre elementele de iluminare, conferind modelului Zafira Tourer un aspect sportiv, elegant al partii spate si subliniind caracterul sau sofisticat.
Vizibilitatea soferului a fost imbunatatita semnificativ datorita reproiectarii complete a partii din fata cu montanti A subtiri, geamuri laterale mari si oglinzi exterioare montate pe portiere. Interiorul simplu de inalta calitate cu materiale si aspect asemanatoare cu cele ale celui mai performant model Opel, Insignia, este dominat de forme dinamice, sculpturale, creand o senzatie de confort si spatiu. Atmosfera de lounge, luminoasa, spatioasa a modelului Zafira Tourer poate fi sporita suplimentar prin parbrizul panoramic, disponibil optional, ce se deplaseaza usor catre acoperisul panoramic din sticla, extins pana in partea din spate a autovehiculului.
Controlul adaptiv al sasiului FlexRide sporeste confortul si siguranta in timpul conducerii
Sasiul modelului Zafira Tourer ofera un nivel impresionant de confort si functii de siguranta. Fata de actualul model Zafira, ampatamentul si ecartamentele au fost marite substantial pentru a spori nivelul de confort la rulare si stabilitatea dinamica: ampatamentul este acum de 2.760 mm (+ 57 mm), ecartamentul fata este de 1.584 mm (+ 96 mm), iar ecartamentul spate este de 1.588 mm (+ 78 mm).

Opel Zafira Tourer - Noul maestru al versatilitatii

Zafira Tourer dispune de puntea fata a modelului Insignia, cu sub-cadru izolat si suspensie McPherson. Configuratia suspensiei spate este unica in segmentul de autovehicule monovolum. Ca si in cazul noului Astra, aceasta imbina arborele compus cu bratul Watt. Constructia este mai usoara si mai compacta decat pentru o suspensie multi-brat si ofera un nivel impresionant de stabilitate in conducere, cu ruliu redus, confort exceptional si un nivel redus de zgomot. Aceasta ofera destul spatiu pentru integrarea suportului pentru biciclete FlexFix.
Sasiul mecatronic inteligent FlexRide, disponibil optional pentru modelul Zafira Tourer, ofera un nivel sporit de confort, siguranta si dinamica de conducere. Sistemul de control adaptiv al sasiului se adapteaza automat la conditiile de drum, viteza in viraje, miscarile autovehiculului si la stilul individual de conducere. FlexRide ofera trei moduri de setare: modul Standard echilibrat, modul Tour pentru confort sporit si modul Sport pentru un plus de dinamism.
Siguranta sporita de conducere datorita sistemelor inteligente de asistenta
Sistemele inovatoare de asistenta a soferului, impreuna cu cea de-a doua generatie a camerei frontale Opel Eye si senzorul radar pentru partea din fata, disponibil optional, ofera un plus de siguranta si confort la volanul modelului Zafira Tourer:
Functia de indicare a distantei de urmarire (FDI) ajuta la prevenirea coliziunilor si la evitarea amenzilor pentru nerespectarea distantei de siguranta legale fata de autovehiculul din fata. Aceasta afiseaza distanta fata de autovehiculul din fata in secunde pe display-ul central pentru sofer.

Opel Zafira Tourer - Noul maestru al versatilitatii

Daca Zafira Tourer se afla intr-o situatie critica in care coliziunea cu autovehiculul din fata este iminenta, Functia de avertizarea privind o coliziune frontala (FCA) avertizeaza soferul prin emiterea unui semnal sonor puternic, precum si printr-o avertizare vizuala. Soferul poate regla sensibilitatea functiei prin intermediul unui comutator amplasat pe volan. Daca acesta nu reactioneaza la semnalele vizuale si sonore ale functiei FCA, Functia de franare in cazul unei coliziuni iminente va decelara automat autovehiculul cu pana la 0,3 g pentru a reduce efectele unei coliziuni.
Tempomatul adaptiv cu senzor radar, disponibil pentru prima data la un furgon compact, ajuta soferul sa mentina viteza selectata in prealabil, luand in calcul distanta fata de autovehiculul din fata. Pe langa viteza, si distanta dorita fata de autovehiculul din fata poate fi selectata dintre trei distante de siguranta (departe, mediu, aproape).
Sistemul avansat de faruri AFL+ dispune acum de pana la zece functii. Impreuna cu noua camera frontala Opel, acesta dispune si de sistemul inteligent de reglare a iluminarii (ILR) care masoara distanta pana la autovehiculul din fata sau pana la autovehiculele care se deplaseaza din directia opusa si regleaza corespunzator faza scurta a farului. Acest fapt permite iluminarea optima a carosabilului, fara a orbi participantii la trafic.

Opel Zafira Tourer - Noul maestru al versatilitatii

Sistemul de recunoastere a indicatoarelor de circulatie poate identifica si mai multe indicatoare utilizate in mod obisnuit in UE. Pe langa indicatoarele rotunde, noua camera video frontala poate recunoaste acum si indicatoarele dreptunghiulare, de exemplu cele pentru autostrada, autostrada de viteza, zone de restrictionare a traficului. Datorita tehnologiei cu expunere multipla, camera video detecteaza si indicatoarele dinamice cu LED-uri, spre exemplu pentru sistemele de control al traficului.
Avertizarea pentru unghiul mort emite un avertisment pentru sofer in cazul unei coliziuni iminente la schimbarea benzilor. Senzorii cu ultrasunete, cu raza de actiune de patru metri in fata si in spate, pe ambele parti ale autovehiculului, monitorizeaza constant unghiul mort al soferului. De indata ce alt autovehicul intra in raza de actiune a senzorilor, un led se aprinde pe marginea oglinzii exterioare respective. Daca soferul va incerca in continuare sa schimbe banda, ledul va ilumina intermitent si va fi emis un semnal sonor de avertizare.
Asistentul avansat la parcare ghideaza in siguranta soferul intr-un loc de parcare adecvat, oferind acestuia un confort sporit fata de sistemul park pilot. Senzorii cu ultrasunete sunt conectati la un procesor central care identifica un loc de parcare suficient de mare atunci cand va deplasati cu viteza mica pe langa acesta, calculeaza traiectoria optima si ghideaza soferul prin instructiuni si sfaturi referitoare la directie. Indicatiile grafice referitoare la directie si virare vor aparea pe display-ul central, pentru a ghida soferul in siguranta in locul de parcare. Camera video retrovizoare, disponibila optional, usureaza chiar si cele mai dificile manevre de parcare, afisand soferului traiectoria autovehiculului pe ecranul color.

Opel Zafira Tourer - Noul maestru al versatilitatii

La lansare vor fi disponibile motoare diesel si pe benzina extrem de eficiente
Opel Zafira Tourer va fi disponibil initial cu trei versiuni ale motorului turbo diesel 2.0 CDTI common-rail, binecunoscut datorita modelelor Astra si Insignia. Puterile dezvoltate vor fi de 81 kW/110 cp si 96 kW/130 cp, iar cea mai performanta unitate a fost reproiectata pentru a asigura 121 kW/165 cp. Gama de motoare pe benzina cuprinde doua motoare de 1,4 litri cu supraalimentare si cilindree redusa, extrem de eficiente, cu puteri de 88 kW/120 cp si 103 kW/140 cp. Transmisia automata cu sapte trepte de viteza este disponibila pentru motorul de 1,4 litri cu putere de 140 cp si pentru 2.0 CDTI de 165 cp. Atat motorul de 1,4 litri pe benzina cat si motorul diesel de 2 litri sunt echipate cu noul sistem Start/Stop, proiectat de catre Opel pentru a reduce consumul de carburant, mai ales in traficul urban cu opriri si porniri repetate.

Opel Zafira Tourer - Noul maestru al versatilitatii

La scurt timp dupa inceperea vanzarilor, gama disponibila pentru Zafira Tourer va fi extinsa printr-un model turbo diesel ecoFLEX, 2.0 CDTI common-rail, extrem de eficient din punct de vedere al consumului, care dezvolta 96 kW/130 cp. Dupa cateva luni, vor fi lansate si motorizari din gama de performanta superioara.
Opel Zafira Tourer 2.0 CDTI ecoFLEX cu doar 119 g de CO2/km
Odata cu premiera mondiala a noului Zafira Tourer, Opel prezinta si o varianta ecoFLEX deosebit de economica a noului model. Zafira Tourer 2.0 CDTI ecoFLEX include in dotarea standard sistemul Start/Stop, precum si alte tehnologii de sporire a eficientei, precum sistemul optimizat de management al motorului, un nou sistem de supraalimentare, o clapeta activa de admisie aer pentru grila radiatorului si pneuri cu rezistenta redusa la rulare. Avand un consum de doar 4,5 litri de carburant per 100 km si emisii de CO2 de doar 119 g/km, Opel Zafira Tourer 2.0 CDTI ecoFLEX este lider in clasa monovolumelor compacte, fara a face compromisuri in ceea ce priveste performanta. Motorul turbo diesel common-rail de 2 litri dezvolta o putere de 96 kW/130 cp si genereaza un cuplu maxim de 320 Nm (cu functie de supraalimentare).

Doua modele Zafira in gama de monovolume a Opel

Opel a extins acum gama de monovolume compacte, un segment de piata care a inceput din nou sa creasca din 2010. Pe langa noul Zafira Tourer, varianta actuala a modelului Zafira va ramane disponibila, iar dotarea standard a fost extinsa substantial. Astfel, clientii pot beneficia in continuare de functiile modelului flexibil si functional cu sapte locuri la un pret accesibil. Ambele modele Zafira vor fi construite exclusiv in fabrica Bochum a Opel, in Germania.

Opel Zafira Tourer - Noul maestru al versatilitatii

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (115) Poze Opel Zafira Tourer - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 1 Noiembrie 2011