Opt coupe-uri care fac deliciul pasionatilor de automobile

Opt coupe-uri care fac deliciul pasionatilor de automobile
Unele au scris deja istorie, in timp ce altele abia acum se pregatesc sa dea navala in showroom-uri. Iata opt dintre cele mai interesante coupe-uri ale industriei auto, capabile sa surprinda fie prin design-ul lor, fie prin performantele de top oferite.
Distribuie pe Facebook

1. Ford Mustang

Ford Mustang - Galerie Foto

Mustang-ul model 2015 va renunta la linia clasica a caroseriei, adoptand un stil mai cuminte al formei exterioare care il diferentiaza de muscle-car-urile precedente produse de compania americana.

Sub capota, insa, "muschii" raman umflati, chiar daca fabricantii au decis sa adopte trei variante de motorizare: un V6 pentru versiunea de baza, un motor EcoBoost in patru cilindri, de 2.3 litri, si un V8 de cinci litri pentru varianta GT. Noutatea cele de-a sasea generatii a Ford-ului Mustang este reprezentata de aparitia suspensiei independente pentru puntea spate, ceea ce ar trebui sa se resimta la stilul de condus.

2. Audi R8

Audi R8 Facelift - Galerie Foto

In ciuda vechimii sale, Audi R8 ramane o supermasina destinata exclusiv vitezei. Pentru modelul de baza, supercarul german se prezinta in fata clientilor cu un motor V8 de 4,2 litri, capabil sa produca aproximativ 430 CP. Pentru cei mai fideli admiratori ai marcii de lux, Audi R8 ofera variante suplimentare de motorizare cu 10 cilindri in V, de 525, respectiv 550 cai putere.

3. Dodge Challenger SRT Hellcat

Dodge Challenger SRT Hellcat

Vrei sa vezi un muscle-car de top in actiune? Inceputul anului viitor iti va indeplini probabil aceasta dorinta prin intermediul noului Challenger SRT Hellcat de la Dodge. Motorul V8 de 6,2 litri pentru intretinerea "hergheliei" de 707 CP va fi probabil visul oricarui sofer.

4. Jaguar F-Type

Jaguar F-Type Coupe

Mergand pe ideea care a dus si la aparitia roadsterului F-Type in urma cu un an, Jaguar mizeaza pe varianta coupe a modelului pentru a se impune in preferintele publicului. Motorizarile disponibile sunt aceleasi ca la versiunea cu acoperis retractabil - doua V6 de 340, respectiv 380 CP, un plus de forta fiind adaugat prin cei 550 CP ai modelului de top R Coupe. Masina a ajuns deja de o luna si jumatate in Romania si este scoasa la vanzare la preturi ce pornesc de la 71.000 de euro, cu TVA inclus.

5. McLaren 650S

McLaren 650S by MSO

Competitor pentru Ferrari 458 Italia si Lamborghini Huracan LP610-4, McLaren 650S este un model evolutiv fata de "vechiul" MP4-12C. Motorul, aerodinamica, sistemul de franare, transmisia si suspensiile sunt mult modificate fata de generatiile anterioare McLaren. Sub capota, un motor bi-turbo V8 de 3.8 litri scoate la iveala 650 CP, masina fiind capabila sa atinga suta de kilometri in doar 3 secunde. Viteza maxima este de 333 km/h.

6. Mercedes-Benz S-Class Coupe

Mercedes S-Class Coupe - Galerie Foto

Vrei o imagine a super-luxului? Asteapta-te sa o vezi intruchipata in modelul S-Class Coupe de la Mercedes. Superbul automobil german nu face rabat de la dotarile de lux, iar pretul de la care porneste gama S Coupe te lamureste pe deplin de acest lucru: 130.000 euro. Motor V de 4,7 litri, 455 CP in meniul standard.

7. Nissan GT-R Nismo

Nissan GT-R Nismo - Galerie Foto

Nissan GT-R Nismo arata o fata noua, mizand mai ales pe liniile sale aerodinamice. Supercoupe-ul japonez adauga cateva din elementele folosite deja de constructor la Juke Nismo si la conceptul IDx Nismo, menite sa ofere mai multa stabilitate masinii. Mai degraba o masina de curse decat un coupe de parada, Nissan GT-R Nismo dezvolta 600 CP si are un pret de pornire de 149.990 euro. Ultimul model GT-R scos de Nissan a fost in 2009, iar in acel an masina a atras atentia criticii de specialitate. Asa ca noul Nissan GT-R Nismo are toate sansele sa depaseasca faima modelului precedent.

8. MINI Coupe

Mini Coupe - Galerie Foto

Varianta coupe a celebrelor MINI a aparut ca o surpriza in anul 2011 si se dovedeste in continuare un succes in randul soferilor de diferite varste. Este un model care nu are tendinta sa se ia in serios, ceea ce il face atractiv mai ales in randul tinerilor.

In plus, beneficiaza de cateva atuuri care dau si farmecul acestei masini: o serie aproape infinita de detalii personalizate pe care le poti adauga MINI-ului Coupe, o atitudine "bataioasa" in mers si un aer usor funky la interior. Varianta 2014 a coupe-ului MINI are numeroase motorizari pe benzina si diesel, oferind puteri cuprinse intre 122 si 211 CP.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 6 August 2014