Pentru cei care nu vor OPC-ul, Opel lanseaza Corsa S. Ce performante are mini hot-hatch-ul

Pentru cei care nu vor OPC-ul, Opel lanseaza Corsa S. Ce performante are mini hot-hatch-ul
  • Opel lanseaza noul Corsa S
  • Acesta se situeaza in gama sub versiunea OPC
  • Este disponibil atat cu 3 cat si cu 5 usi
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a lansat cu putin timp in urma noul Corsa S. Acesta se situeaza in gama sub versiunea de performanta OPC si este disponibil in doua configuratii de caroserie: cu 3 si cu 5 usi.

In timp ce segmentul hot-hatch-urilor pur-sange se bucura de o popularitate tot mai mare, vanzarile mini hot-hatch-urilor au scazut semnificativ. Chiar daca unii constructori renunta incet incet la acest tip de vehicule, altii inca le pastreaza in gama.

Opel Corsa S

Printre cei din urma ii regasim si pe nemtii de la Opel, care tocmai au lansat noul Corsa S, un mini hot-hatch care sa fie o alternativa mai cuminte la versiunea de performanta OPC. Asemanarile cu vechea generatie sunt destul de vizibile, insa la fel sunt si deosebirile.

Opel Corsa S

In primul rand, exteriorul este scos in evidenta de pachetul aerodinamic semnat Opel Performance Center, de o noua grila frontala, de capacele oglinzilor negre, de luminile de zi cu LED si nu in ultimul rand de jantele de 17 inch, bi-colore.

Opel Corsa S

Trebuie sa recunoastem ca interiorul arata foarte bine. Din meniu nu lipsesc pedalele din aluminiu, volanul imbracat in piele, geamurile cu tenta fumurie sau sistemul de infotainment R 4.0 Intelli-Link, cu suport Apple CarPlay si Android Auto. Tot aici, insa de aceasta data incluse pe lista de dotari optionale, regasim scaunele sport Recaro, care costa nu mai putin de 1.350 de euro.

Opel Corsa S

Cea mai mare deosebire intre vechea si noua generatie este grupul propulsor. Daca precedentul model facea uz de o unitate de 1.6 litri, noua iteratie se bazeaza pe un agregat de 1.4 litri turbo, intalnit des in gama Opel.

Opel Corsa S

Acesta livreaza puntii fata 150 de cai putere si 220 Nm cuplu, si poate ajunge la 100 de km/h in 8.9 secunde. Desigur, aceste performante nu te dau pe spate, insa tine minte, daca vrei ceva mai puternic poti oricand opta pentru versiunea OPC. Acesta scoate 207 cai putere si 245 Nm cuplu dintr-un 1.6 turbo.

Opel Corsa S

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Opel Corsa S
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 27 Iulie 2017