Peugeot a vazut cum arata reteta succesului si vrea sa o fure. Ce masina nou-nouta vor lansa francezii in curand

Peugeot a vazut cum arata reteta succesului si vrea sa o fure. Ce masina nou-nouta vor lansa francezii in curand
  • Peugeot pregateste lansarea unui SUV Coupe
  • Noul 4008 ar urma sa ajunga pe piata in 2020
  • Clientii vor avea la dispozitie pana la 300 CP
Distribuie pe Facebook

Motivati de succesul unor modele precum BMW X6 sau Mercedes GLE Coupe, francezii de la Peugeot si-au propus ca in urmatorii ani sa lanseze pe piata un... SUV Coupe, evident.

Anuntat cu surle si trambite la sfarsitul anilor 2000, modelul BMW X6 a inaugurat un nou segment de piata. Nu multe au fost insa companiile care au crezut in succesul SUV-urilor Coupe, astfel ca primul concurent serios al automobilului bavarez a venit abia in 2015, de la Mercedes.

Lupta celor doi mari producatori ai Germaniei s-a intetit ulterior, ambele marci venind cu versiuni mini ale produselor lor de mare succes, asa cum sunt X4 si GLC Coupe. In plus, exista promisiuni ca batalia se va anima si mai mult, odata cu premiera mondiala a viitorului Audi Q8.

De altfel, daca este sa dam crezare informatiilor obtinute de publicatia Auto Express, de lansarea unui SUV Coupe se pregateste si Peugeot. De fapt, "pregateste" este oarecum un termen fortat daca tinem cont ca data preconizata pentru dezvaluirea lui 4008 are legatura cu decada urmatoare.

Asteptat in showroom-urile de pe Batranului Continent incepand cu anul 2020, automobilul companiei franceze ar urma sa rivalizeze cu Toyota C-HR. La baza se va afla platforma EMP2, folosita inclusiv de modelul 3008 - masina anului 2017 in Europa, in cazul in care ai uitat cumva acest detaliu.

Noul Peugeot 4008 va avea insa un design diferit, mai ales in partea din spate a caroseriei, in timp ce sasiul va fi modificat pentru un plus de sportivitate. Sub capota, clientii vor fi invitati sa aleaga intre motorizari turbo pe benzina si motorina, cu trei sau patru cilindri in linie.

Primul SUV Coupe din istoria companiei franceze va ofere si doua versiuni hibride, se mai arata in materialul publicat zilele acestea de Auto Express. Ambele vor porni de la unitatea 1.6 THP si vor oferi fie numai unul singur, fie doua motoare eletrice pentru puteri maxime de 240 ori 300 CP.

Peugeot 4008 - Ipoteza de design

Peugeot 4008 - Ipoteza de design

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 6 Februarie 2018