Peugeot ataca piata SUV-urilor cu a doua generatie a modelului 3008

Peugeot ataca piata SUV-urilor cu a doua generatie a modelului 3008
  • Peugeot a publicat primele fotografii si informatii oficiale ale noului 3008
  • Automobilul francez iese in evidenta printr-un exterior agresiv, respectiv interior modern
  • Gama de motorizari include trei propulsoare mari si late, doua pe benzina si unul diesel
Distribuie pe Facebook

Constructorul francez doreste sa devina un competitor important pe piata SUV-urilor si lanseaza in acest sens o noua generatie a modelului 3008.

Cum piata mondiala a SUV-urilor cunoaste o crestere in popularitate, din ce in ce mai multi constructori de automobile dezvolta modele care sa concureze in acest segment.

Viitorul Peugeot 3008 a fost pentru prima data dezvelit la Salonul Auto de la Paris, in persoana conceptului Quartz. Desi de multe ori versiunea de serie nu pastreaza multe detalii ale studiului de design, producatorul francez a facut exact contrariul in acest caz.

Dezvoltata pe arhitectura EMP2, noua generatie a modelului 3008 vine cu un design mult mai agresiv, cu un portbagaj mai incapator, dar si cu dimensiuni comparabile cu ale unui SUV, sisteme de siguranta de ultima ora sau ultima reiteratie a temei i-Cockpit. Alegerea platformei nu a fost la intamplare, astfel ca greutatea a scazut cu pana la 100 de kilograme.

Peugeot 3008

Peugeot 3008

Interiorul a suferit cele mai multe modificari si este acum demn de secolul 21. Inginerii francezi au montat un display digital de 12.3 inchi in locul clasicelor ceasuri de bord, iar soferul poate folosi sistemul de infotainment prin intermediul unui monitor de 8.0 inchi pe care il poate configura dupa bunul sau plac.

Spuneam ca si portbagajul a suferit modificari, astfel ca acum, cu scaunele pliate, ofera o capacitate de incarcare de 1.824 de litri. El a mai primit si o portiune a podelei culisanta pentru a face mai usoara incarcarea lucrurilor mai mari.

Viitorii detinatori ai noii generatii de Peugeot 3008 vor putea alege din trei tipuri de propulsoare. Cei care prefera un motor pe benzina vor avea la dispozitie atat o versiune de 1.2 litri, cat si o varianta de 1.6 litri. Pentru cei care doresc un propulsor pe motorina, lista cu optiuni include un 1.6 care dezvolta 118 cai putere.

Cand va fi lansat, noul Peugeot 3008 va costa undeva in jurul cifrei de 27.000 de euro.

Peugeot 3008

Peugeot 3008

Peugeot 3008

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (39) Poze Peugeot 3008
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 23 Mai 2016