Porsche isi pune toata increderea in noul 911 GT2 RS: "va cobori sub 7 minute pe Nurburgring"

Porsche isi pune toata increderea in noul 911 GT2 RS: "va cobori sub 7 minute pe Nurburgring"
  • Noul Porsche 911 GT2 RS va cobori sub 7 minute pe Nurburgring
  • Afirmatia a fost facuta de directorul diviziei de Motorsport
  • Porsche-le 918 Spyder a parcurs cele 90 de viraje in 6:57
Distribuie pe Facebook

Un oficial de rang inalt al constructorului german de automobile a dat de inteles ca noul 911 GT2 RS va parcurge legendarul circuit Nurburgring Nordschleife in mai putin de 7 minute. Sportiva germana a fost lansata cu putin timp in urma, cu ocazia Festivalului Vitezei de la Goodwood.

Porsche a dezvelit in premiera cel mai puternic 911 din istoria brand-ului "pe pajistea" Lordului March, cu ocazia unuia dintre cele mai prestigioase evenimente auto din lume. Versiunea extrema 911 GT2 RS ar fi propulsata de o unitate de 3.8 litri, twin-turbo, care va dezvolta aproximativ 700 de cai putere.

Porsche 911 GT2 RS

Despre performantele noului model a vorbit si seful Porsche Motorsport, Frank-Steffen Walliser, care a dat de inteles ca acesta va reusi un timp incredibil pe unul dintre cele mai periculoase circuite din lume, Nurburgring Nordschleife.

Porsche 911 GT2 RS

Intr-un interviu acordat australienilor de la Motoring, acesta a declarat ca "Aceasta este a saptea generatie de 911. Totul se invarte in jurul cifrei 7...Vorbim de 700 de cai putere, insa nu va fi un 7 pe Nurburgring. Asteptati si veti vedea. Da-ti-ne putin timp."

Porsche 911 GT2 RS

Daca intr-adevar noul GT2 RS va cobori sub acest prag, va ameninta pozitia hypercar-ului 918 Spyder, care a reusit sa parcurga cei 20,8 kilometri in 6 minute si 57 de secunde. De fapt, acesta ar fi si obiectivul sau principal: sa-l egaleze sau chiar sa-l bata.

Porsche 911 GT2 RS

Timpul de pe Nurburgring a devenit un fel de obsesie pentru marii constructori de automobile, care isi forteaza la maxim cele mai recente modele pe cele 90 de viraje ale circuitului din vestul Germaniei. Insa, acest obicei naste uneori si cateva controverse, cea mai recenta fiind rezultatul Lamborghini-ului Huracan Performante.

Porsche 911 GT2 RS

Sportiva italiana a batut recordul pe circuit cu 6 minute si 52 de secunde, insa imediat dupa aceasta reusita au aparut si primii carcotasi care nu au fost de acord cu acest rezultat si s-au grabit sa-l desfiinteze, spunand ca masina nu a fost deloc stock. Si directorul diviziei Motorsport de la Porsche a facut referire la acest caz.

Porsche 911 GT2 RS

Acesta sustine ca "Voi mai spune inca ceva...Vom folosi aceleasi anvelope pe care le vom vinde clientilor. Vom folosi acelasi motor pe care il vor avea viitorii clienti. Aceasta este metoda Porsche. Nu voi tinti spre rezultate pe circuit, pe care clientul nu le poate atinge. Punct...Fara nicio referire la rivali, insa asa o facem noi."

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Porsche 911 GT2 RS
mai multe