Porsche pregateste trei noi modele pentru 2014

Porsche pregateste trei noi modele pentru 2014
  • Porsche va lansa anul acesta trei noi automobile
  • Modelele Boxster si Cayman vor primi o versiune GTS
  • SUV-ul Cayenne se va alege cu un facelift
Distribuie pe Facebook

Porsche pregateste cel putin trei modele noi care isi vor face aparitia anul acesta. Este vorba despre versiunile GTS ale lui Cayman si Boxster, dar si despre noul SUV Porsche Cayenne, model aflat deja la a doua generatie.

Porsche Cayman GTS si Porsche Boxster GTS au fost surprinse recent in cateva fotografii spion in timpul unor teste pe zapada. Imaginile arata ca dezvoltarea modelelor sport este aproape gata, fiind de pus la punct doar mici detalii. Potrivit revistei britanice Autocar, cele doua modele vor ajunge in showroom-uri in luna aprilie, imediat dupa ce vor debuta la Salonul Auto de la Beijing (20-29 aprilie) de anul acesta.

Specificatiile tehnice ale lui Boxster si Cayman GTS au fost facute publice inca de anul trecut, dupa ce informatiile s-au scurs pe internet in timpul unei conferinte a unui dealer american.

Comparativ cu varianta standard 'S', ambele versiuni beneficiaza de o crestere cu 15 cai putere a motorului. Astfel, Boxster GTS va oferi 326 de cai, in timp ce Cayman GTS primeste 335. Motorul celor doua modele va ramane cel de 3.4 litri de la varianta precedenta si va fi cuplat la o cutie manuala, urmand ca transmisia PDK sa vina ca optiune.

Modificarile exterioare se reflecta in noile bare de protectie fata-spate redesenate, un nou sistem de evacuare sport, lumini de tip LED (doar Cayman GTS) si jante de 20 de inchi.

Preturile pentru noile automobile Porsche nu se cunosc, insa se asteapta sa coste cu aproximativ 5.000 de euro in plus fata de varianta "S".

In ceea ce priveste SUV-ul Porsche, noul Cayenne a fost si el surprins recent in cateva fotografii spion. Pozele arata un facelift minor, care include bare de protectie modificate, dar si blocuri optice si stopuri restilizate. Exista si lumini de zi noi, dar si un sistem de evacuare revizuit de inginerii companiei germane.

Propulsia noului Cayenne nu se cunoaste oficial, insa SUV-ul ar putea adopta motorul twin-turbo de 3.0 litri, ce dezvolta 420 de cai putere. Exista si varianta unui motor nou hibrid, care sa utilizeze varianta propulsorului clasic de 3.0 litri in combinatie cu unul electric. Impreuna, sistemul va dezvolta 416 cai putere.

Noul Porsche Cayenne va fi prezentat anul acesta.

Distribuie pe Facebook
mai multe