Poti sa uiti de BMW X3 sau Audi Q5. Noul Volvo XC60 a ajuns in sfarsit in Romania la un pret bomba

Poti sa uiti de BMW X3 sau Audi Q5. Noul Volvo XC60 a ajuns in sfarsit in Romania la un pret bomba
  • Volvo XC60 poate fi comandat si in Romania
  • Propune cinci motorizari si patru niveluri de echipare
  • Versiunea de baza pleaca de la 45.930 de euro
Distribuie pe Facebook

Cea mai noua generatie Volvo XC60 a ajuns intr-un final si pe piata din Romania. SUV-ul suedez propune patru motorizari conventionale, o unitate hibrid pentru varful de gama si patru niveluri de echipare.

Producatorul suedez de automobile ameninta din ce in ce mai mult pozitiile nemtilor de la Audi, BMW sau Mercedes, iar noua generatie XC60 are toate atuurile pentru a ajunge in fruntea segmentului SUV-urilor compacte.

Volvo XC60

Acesta imprumuta foarte multe elemente estetice de la fratele mai mare XC90, este cu 4,4 centimetri mai lung, cu 10,8 centimetri mai lat si cu 5,5 centimetri mai scund decat vechea generatie, iar garda la sol a fost coborata la 21,6 centimetri. Asemanarile cu varful de lance pot fi observate si la interior, care impresioneaza in primul rand prin calitatea materialelor si mai ales a finisajelor.

Volvo XC60

Noua "arma" a nordicilor de la Volvo poate fi comandata de acum si in Romania, unde vine cu cinci motorizari diferite si cu patru niveluri de echipare: Momentum, R-Design, Inscription si sportivul Polestar. Acesta din urma poate fi comandat numai impreuna cu motorizarea diesel de 2.0 litri D5, capabila de 235 de cai putere si 480 Nm cuplu.

Volvo XC60

Cea mai accesibila versiune ramane cea de baza, care propune o unitate diesel D4 de 2.0 litri, capabila de 190 de cai putere si 400 Nm cuplu. Aceasta este oferita in nivelul de echipare Momentum, iar pretul de pornire este de 45.930 de euro.

Volvo XC60

Noul Volvo XC60 vine deasemenea cu doua propulsoare pe benzina, tot de 2.0 litri. Versiunea T5 aduce 254 de cai putere si 350 Nm cuplu, iar T6-le dispune de 320 de cai putere si 400 Nm cuplu. Varful de gama este reprezentat de motorizarea hibrida T8 Twin Engine, care foloseste unitatea T6 si un motor electric pentru a dezvolta 407 cai putere. Aceasta pleaca de la 63.586 de euro sipoate ajunge pana la 67.503 euro.

Volvo XC60

Indiferent de motorizarea aleasa, SUV-ul suedez vine cu tractiune integrala oferita in standard, la fel ca si transmisia automata cu opt rapoarte.

Volvo XC60

In ceea ce priveste concurenta din segment, noul XC60 se va bate pe clienti cu Audi Q5, BMW X3, Mercedes GLC, Land Rover Discovery Sport sau Jaguar F-Pace. Avand in vedere pachetul si mai ales pretul de pornire mai mic decat al acestora (inafara de Land Rover), modelul suedezilor pare sa fie alternativa perfecta.

Volvo XC60

Volvo XC60

Volvo XC60

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Volvo XC60
mai multe