Potrivit zvonurilor, acest Rolls-Royce Sweptail este cea mai scumpa masina noua din istorie

Potrivit zvonurilor, acest Rolls-Royce Sweptail este cea mai scumpa masina noua din istorie
  • Rolls-Royce Sweptail este un exemplar unic
  • A fost comandat de un cunoscator al marcii britanice
  • Potrivit zvonurilor, acesta ar fi costat aproximativ 13 milioane de dolari
Distribuie pe Facebook

Britanicii de la Rolls-Royce au prezentat cu ocazia Concursului de Eleganta de la Villa d'Este un exemplar unicat, construit pentru un client care a dorit sa ramana anonim. Suma platita ramane necunoscuta, insa unele zvonuri spun ca aceasta ar putea fi cea mai scumpa masina noua din istorie.

Unul dintre cele mai prestigioase evenimente auto tocmai si-a inchis portile la Villa d'Este, pe malul lacului Como din Italia, iar printre operele de arta pe patru roti prezente acolo, s-a aflat si acest Rolls-Royce Sweptail.

Rolls-Royce Sweptail

Acesta nu este un concept care va evolua intr-un model de serie, ci este inca un exemplu ca daca banii nu sunt o problema, toate visele pot deveni realitate. Acest exemplar unicat a fost comandat de un client foarte important, pe care constructorul de automobile l-a numit simplu "un cunoscator".

Rolls-Royce Sweptail

Masina este dezvoltata pe platforma modelului Phantom Coupe, iar design-ul este inspirat din modelele Rolls ale anilor '20 si din lumea iahturilor de lux. O scurta privire este de ajuns pentru a observa multitudinea de detalii care face din aceasta masina o opera de arta pe patru roti.

Rolls-Royce Sweptail

In fata avem o noua bara de protectie, o grila supradimensionata deasupra careia sta mandru "The Spirit of Ecstasy", mai departe dam de un plafon panoramic lung, plonjat spre spate, unde regasim mai multe elemente clasice imprumutate de la modelele despre care vorbeam putin mai sus.

Rolls-Royce Sweptail

Interiorul este un imn inchinat luxului suprem cu care ne-au obisnuit cei de la Rolls-Royce de-a lungul timpului. Printre cele mai notabile imbunatatiri amintim lemnul de Paldao sau cel Macassar Ebony, pielea finisata in diferite nuante (Moccassin si Dark Sppice), sau eliminarea banchetei spate si inlocuirea ei cu un raft conceput special din lemn si accesorizat cu lumina albastra.

Rolls-Royce Sweptail

Un detaliu interesant al habitaclului este sticla de sampanie care se ridica din spate la apasarea unui buton.

Pretul platit de acest "cunoscator" ramane un mister, insa zvonurile vorbesc despre o suma apropiata de 13 milioane de dolari. Daca intr-adevar acestea se adeveresc, am putea vorbi despre cea mai scumpa masina noua din istorie. Un oficial Rolls-Royce a infirmat acest zvon, si a declarat doar ca a fost "foarte scump."

Rolls-Royce Sweptail

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Rolls-Royce Sweptail
mai multe