Prima TOYOTA SUPRA din noua generatie a iesit pe poarta fabricii. S-a vandut deja cu o suma exorbitanta

Prima TOYOTA SUPRA din noua generatie a iesit pe poarta fabricii. S-a vandut deja cu o suma exorbitanta
  • Primul exemplar Supra a parasit linia de asamblare
  • A fost deja cumparat la licitatie
  • Are VIN-ul 20201
Distribuie pe Facebook

Primul exemplar Toyota Supra din noua generatie a parasit linia de asamblare a uzinei Magna Steyr din Austria. Masina in cauza a fost deja cumparata la o licitatie organizata cu ceva timp in urma.

Dupa o perioada lunga de teasing, Toyota a lansat mult-astepta Supra la inceputul acestui an cu ocazia Salonului Auto de la Detroit. Imediat dupa, japonezii au anuntat ca primele exemplare vor ajunge in showroom-uri in vara acestui an, productia urmand sa se desfasoare la uzina Magna Steyr din Austria.

Ei bine, primul exemplar a noii generatii Supra a parasit linia de asamblare a fabricii de langa Graz si se indreapta catre viitorul sau proprietar. Vorbim despre o masina unicat, finisata intr-o nuanta mata cu mai multe accente rosii, un interior din piele in aceeasi culoare, ornamente din fibra de carbon, capacul motor semnat de presedintele Toyota si un VIN special: 20201. Adica prima Supra din noua era.

Primul exemplar Toyota Supra

Dreptul de a detine aceasta masina a fost deja vandut la licitatie la inceputul acestui an, atunci cand un client misterios a oferit suma de 1.9 milioane de euro. Aceasta a fost atunci donata in scopuri caritabile.

Pe langa masina in sine, clientul a primit si mai multe beneficii exclusiviste, inclusiv un bilet VIP la o cursa din NASCAR.

In Europa, noua Toyota Supra va ajunge cu propulsorul de 3.0 litri turbo furnizat de BMW, acelasi care se ascunde si sub capota noului Z4 M40i. Unitatea cu sase cilindri in linie dezvolta 340 de cai putere si 500 Nm cuplu, suficient pentru o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in 4.2 secunde.

Primul exemplar Toyota Supra

In primul an de productie, japonezii au alocat 900 de exemplare pentru clientii de pe Batranul Continent, dar si o editie speciala Supra A90 Edition, care urmeaza sa fie replicata in doar 90 de exemplare.

Distribuie pe Facebook
mai multe