Primele detalii oficiale despre SUV-ul Seat

Primele detalii oficiale despre SUV-ul Seat
  • SEAT este cu un pas mai aproape de lansarea primului sau SUV
  • Proiectul ar putea primi aprobarea chiar saptamana viitoare
  • SUV-ul SEAT va fi construit pe aceeasi platforma precum Leon
Distribuie pe Facebook

Seat a dezvaluit care sunt planurile sale pentru primul SUV al companiei, oferind revistei britanice AutoExpress acces la cel mai recent concept de design al modelului 4x4. Din nefericire insa, producatorul auto spaniol nu le-a permis jurnalistilor sa realizeze si fotografii cu noul prototip.

Editorii revistei auto au reusit sa priveasca indeaproape primul SUV din istoria marcii Seat la centrul tehnic al companiei R&D din Martorell, Spania.

Noul model se bazeaza pe aceeasi platforma ca si Leon, avand aproape aceeasi lungime ca si competitorii sai, Nissan Qashqai si Kia Sportage, adica 4.35 metri. Totodata, pe langa aceeasi platforma, SUV-ul va imparti cu hatckback-ul companiei si aceeasi gama de motoare in patru cilindri.

Desi concept car-ul nu a primit inca unda verde pentru productie, surse din cadrul companiei au marturisit pentru Seat ca proiectul ar putea fi aprobat de Volkswagen chiar saptamana viitoare.

"Credem foarte tare ca un SUV se potriveste perfect cu ADN-ul brandului Seat, dar trebuie sa aiba mixul perfect de dezvoltare tehnica, sa fie placut la condus, cu un design atractiv si la un pret corect.", a declarat vicepreseindtele R&D al Seat, Matthais Rabe. Daca proiectul va primi unda verde atunci va fi disponibil la vanzare in primavara lui 2016, mai spune Auto Express.

Producatorul spaniol cocheteaza cu ideea unui SUV de cativa ani, in 2011 fiind prezentat conceptul IBX. In prezent, conceptul 4x4 se numeste "Tribu", insa revista britanica afirma ca numele nu va fi pastrat.

Despre cum arata noul model, jurnalistii scriu ca are un look familiar, asemanator lui Leon, cu faruri mai mari si lumini de tip LED, o capota "mai sculptata" si linii cutate care se intind pe toata lungimea masinii. Sinele de pe plafon si plasticul din jurul caroseriei ii confera lui Tribu un aspect mai robust.

Pozitia de condus este destul de inalta, insa scaunul soferului este montat destul de jos, cu butonul de start montat destul de sus si consola centrala inclinata catre sofer.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 13 Decembrie 2013