Primele schite oficiale ale noului Audi Q8 sunt aici

Primele schite oficiale ale noului Audi Q8 sunt aici
  • Viitorul Audi Q8 apare in primele schite oficiale
  • Acesta se va situa in gama alaturi de limuzina A8
  • Este o combinatie intre un SUV si un Sport Coupe
Distribuie pe Facebook

Viitorul Audi Q8 a fost dezvelit in primele schite oficiale. Acesta este o combinatie intre un SUV si un Sport Coupe si va fi prezentat oficial in cadrul Salonului Auto de la Detroit din luna ianuarie.

Cum unul dintre cele mai importante saloane auto isi deschide portile in mai putin de 3 saptamani, marii constructori auto incep sa isi prezinte noile creatii pe care le vom putea vedea la Detroit.
Nemtii de la Audi vor sa inceapa anul 2017 in forta, dovada stau si aceste prime schite oficiale ale noului lor Q8. Acestea au fost publicate de site-ul german Welt, in urma unui interviu cu designerul sef din cadrul constructorului german de automobile, March Lichte.
Audi Q8-schite oficiale
Asa cum se poate observa, noul Q8 este o combinatie intre un SUV si un Sport Coupe, si se va situa in gama alaturi de limuzina A8. Desi momentan informatiile despre acest nou model al nemtilor de la Audi sunt putine, unele voci sustin ca acesta ar urma sa mearga mai departe de ceea ce propun BMW-ul X6 sau Mercedes-ul GLE Coupe, si sa se bata direct cu Bentley-ul Bentayga sau cu Porsche-ul Cayenne, cu care imparte deasemenea platforma MLB-EVO.
Gama de motorizari este inca invaluita in mister, insa cel mai probabil va fi compusa din propulsoare V6 si V8 turbo de ultima generatie. Amatorii de senzatii tari vor avea la dispozitie versiunea SQ8 care va imprumuta agregatul de 4.0 litri V8 de pe Q7 cu ai sai 429 de cai putere si 900 Nm cuplu, dar si varianta mai puternica RS Q8, propulsata de un motor V8 bi-turbo pe benzina de aproximativ 600 de cai putere.
Audi Q8-schite oficiale
In cadrul aceluiasi interviu, Lichte a vorbit si despre limbajul actual de design al nemtilor, dar si despre directia in care intentioneaza sa se indrepte. "Din punctul de vedere al unor clienti, ne-a lipsit o diferentiere necesara. Acest lucru se va schimba pe viitor. Fiecare nou model Audi va avea propriul sau caracter si se va exprima in propriul sau limbaj- atat in ceea ce priveste exterior, cat si interiorul," a declarat acesta.
Distribuie pe Facebook
mai multe