Primul Citroen C-line va fi dezvaluit la Frankfurt

Primul Citroen C-line va fi dezvaluit la Frankfurt
  • Noua gama Citroen "C-line" va fi lansata luna viitoare
  • Primul model va inlocui actuala generatie Citroen C3
  • Noua gama nu va concura automobilele celor de la Dacia
Distribuie pe Facebook

Noua gama Citroen "C-line" va fi lansata luna viitoare la Salonul Auto de la Frankfurt, potrivit unor surse din cadrul companiei. Astfel, primul model din noua generatie il va inlocui pe actualul C3, o masina care nu a avut succesul scontat.

Citroen pregateste o noua gama, axata pe simplitate si orientata catre clientii care cauta "o balanta intre cost si functionalitate". Francezii vor continua cu autoturismele premium din gama DS, insa vor oferi si modele cu preturi mai mici, bazate pe un design indraznet.

Primul model din gama C-line urmeaza sa il inlocuiasca pe actualul Citroen C3 si va fi o masina cu un look curajos, inspirata totodata din simplitatea conceptului Lacoste din 2010. Potrivit Autocar, noul aspect C-line trebuie sa fie popularizat in intreaga gama "cat mai curand posibil".

Nu va concura cu Dacia

Anul trecut, Frederic Banzet, presedintele executiv Citroen, descria noua gama ca fiind un produs competitiv din punct de vedere al pretului si nu un rival direct pentru modelele low-cost de la Dacia. Costurile de productie vor fi mentinute cat mai jos posibil si datorita reducerii numarului de optiuni de echipare oferite.

Totusi, cumparatorii noului model vor putea sa-si upgradeze masina cu optiuni ce tin de marimea display-ului ecranului touch \screen sau de sistemul de sunet. Multe dintre aceste optiuni vor putea fi montate la dealerii Citroen, iar asta inseamna un pret mai mic de productie si un timp de asteptare redus.

Seful Citroen a mai spus ca sosirea noii game C-line va inchide lantul ce repozitioneaza grupul PSA Peugeot Citroen. Astfel, Peugeot va concura direct cu Volkswagen pe segmentul de piata "premium mainstream", in timp ce Citroen se va situa intre Dacia si brandurile de masa precum Ford, cu brandul DS, o gama aproape de lux pe segmentul sau.

Pentru separarea celor doua game Citroen, DS si C-line, anul trecut, in luna mai, compania a impartit departamentul de design in doua divizii: studio-ul DS condus de Thierry Metroz si sectiunea C-line condusa de Alexandre Malval. Acesta din urma a dezvaluit ca filozofia C-line se va axa pe usurinta utilizarii produselor si simplitatea oferita de ele.

Distribuie pe Facebook
mai multe