Primul SUV de mici dimensiuni Kia se va numi Stonic

Primul SUV de mici dimensiuni Kia se va numi Stonic
  • Noul SUV Kia se va numi Stonic
  • Sud-coreenii au depus o cerere pentru inregistrarea numelui
  • Acesta va debuta in fata publicului larg cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt
Distribuie pe Facebook

Constructorul sud-coreean de automobile a inregistrat numele "Stonic" pentru primul sau SUV de mici dimensiuni. Acesta a fost construit de la zero si este asteptat pe piata in a doua jumatate a acestui an.

Dupa proaspat-lansatul Stinger, Kia isi indreapta atentia spre segmentul SUV-urilor mici, un teritoriu total necunoscut pentru constructorul sud-coreean de automobile. Primul SUV de segment B se afla de ceva vreme in teste si acum ca mai are putin pana sa fie lansat pe piata, Kia i-a gasit si un nume.

Kia KX3

Potrivit unei cereri de inregistrare a numelui, acesta va fi botezat Stonic. Initial, se lua in calcul introducerea unui model vandut pe piata din China si botezat KX3, insa avand in vedere pretentiile diferite ale clientilor europeni fata de cei asiatici, acest plan a fost abandonat.

Kia KX3

In acest context, noul Stonic va fi construit de la zero, avand ca baza de pornire arhitectura modelului Rio. Momentul lansarii ramane inca un mister, insa unele voci sustin ca acesta ar urma sa fie prezentat in cadrul unui eveniment dedicat special, programat in luna august.

Kia KX3

Publicul larg va face cunostinta cu acest model cel mai probabil la Salonul Auto de la Frankfurt, avand in vedere ca cel din Geneva este deja rezervat pentru debutul modelelor Picanto si Stinger.

Kia KX3

Noul SUV de mici dimensiuni Stonic va fi asamblat la uzinele Kia din Coreea de Sud, Mexic si Slovacia, iar primele exemplare vor fi livrate clientilor la sfarsitul lui 2017.

Distribuie pe Facebook
mai multe