Priveste atent si vei vedea un G-Class ascuns pe undeva. El este Ares X-Raid si are 760 de cai

Priveste atent si vei vedea un G-Class ascuns pe undeva. El este Ares X-Raid si are 760 de cai
  • Ares Design a lansat pe piata primul sau model
  • Acesta a fost botezat X-Raid si este bazat pe G63-ul AMG
  • Unitatea V8 de sub capota dezvolta 760 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Ares Design, un producator de automobile din Modena a lansat primul sau model. Acesta a fost botezat X-Raid si este bazat pe celebrul Mercedes-Benz G-Class.

Inainte sa te intrebi cine mai e si Ares Design, iti spunem noi ca a luat nastere in 2015 si a fost fondat de fostul CEO al britanicilor de la Lotus, Dany Bahar. Brand-ul isi are cartierul general la Modena, in Italia, si tocmai a lansat pe piata primul sau model.

Ares X-Raid

Fiind vorba despre un SUV, inginerii au avut nevoie de un punct de plecare solid, cu traditie in acest segment. Si ce model este mai potrivit pentru o astfel de transformare decat Mercedes-ul G-Class, recunoscut in intreaga lume pentru forma sa patratoasa si pentru abilitatile pe care le are pe teren accidentat.

Ares X-Raid

Insa Bahar si ai lui nu s-au multumit cu orice G-Class, ci au optat pentru o versiune performanta G63 AMG, cu motor V8 de 5.5 litri sub capota. Acesta nu a fost lasat stock, astfel ca dupa cateva modificari a ajuns sa dezvolte 760 de cai putere. Inginerii au mai pastrat ceva de la "vechiul" propulsor de Mercedes, si anume viteza maxima limitata electronic la 250 de km/h.

Ares X-Raid

In ceea ce priveste design-ul, ei bine...acesta este unul cel putin ciudat, mai ales ca stim ce masina se ascunde sub noua caroserie produsa in totalitate din fibra de carbon si din aluminiu. Oficialii Ares sustin ca datorita folosirii celor doua materiale usoare dar rezistente, masina cantareste cu aproape 200 de kilograme mai putin decat un G-Class.

Mai departe avem un set de jante forjate, cu dimensiunea de 22 de inch, desenate desigur in atelierele proprii.

Ares X-Raid

Habitaclul este "complet nou", dupa cum zic italienii, insa consola centrala, sau cel putin partea mediana si inferioara a acesteia ne duce rapid cu gandul la un model Mercedes. In rest, avem un volan X-Raid cu partea de jos turtita, care seamana si el cu produsele nemtilor din Stuttgart, tapiterie din piele Nappa si scaune individuale pentru pasagerii din spate.

Ares X-Raid

Comunicatul de presa care a anuntat lansarea noului Ares X-Raid nu face referire la pretul acestui SUV, insa unele voci sustin ca acesta ar urma sa coste undeva in jurul cifrei de 700.000 de euro.

Ares X-Raid

Totusi, oficialii au anuntat ca aceasta nu va fi singura masina dezvoltata de compania din Modena, ci va urma un nou SUV, bazat de aceasta data pe Bentley-ul Bentayga, cel mai scump SUV de serie care poate fi cumparat in acest moment.

Ares X-Raid

Ares X-Raid

Ares X-Raid

Ares X-Raid

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Ares X-Raid
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 25 Octombrie 2017