Puteam fi noi in locul lor. Audi va produce noul Q4 in Ungaria si Q8-ul in Slovacia

Puteam fi noi in locul lor. Audi va produce noul Q4 in Ungaria si Q8-ul in Slovacia
  • Noul Audi Q8 va fi asamblat in Slovacia
  • Debutul oficial este programat pentru toamna acestui an
  • De viitorul Q4 se va ocupa uzina din Gyor, Ungaria
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a anuntat ca viitorul varf de gama Q8 va fi produs la uzina de langa Bratislava, Slovacia, iar noul SUV accesibil Q4 va ajunge pe linia de asamblare a uzinei din Gyor, Ungaria.

Imediat dupa venirea americanilor de la Ford in Romania, prin 2008, mai multi constructori de automobile prezentau un interes deosebit sa construiasca o uzina pe plaiurile mioritice. Printre acestia se numarau si nemtii de la Audi, insa din motive inca necunoscute, acestia au preferat sa-si construiasca pana la urma modelele in tarile din vecinatate.

Audi Q8 Sport Concept

Nu mai este deloc o noutate ca Audi intentioneaza sa extinda si mai mult gama de SUV-uri oferite clientilor, insa acum oficialii constructorului din Ingolstadt au venit cu lamuriri in ceea ce priveste noile Q8 si Q4, si uzina unde vor fi asamblate aceste doua modele.

Astfel, Q8 va fi noul varf de gama al liniei Q, si se vrea a fi un SUV cu linii coupe, cu dimensiuni similare cu cele ale lui Q7. Acesta va pune accentul pe sportivitate, spatiu interior generos, motorizari performante si cele mai noi tehnologii multimedia si de siguranta. Prototipul noului Q8 a fost surprins in teste de cateva ori, momentan aflandu-se pe legendarul circuit Nurburgring Nordschleife.

Audi Q8 Sport Concept

Potrivit celor de la Audi, nava amiral va debuta oficial in toamna acestui an si va fi asamblat alaturi de Q7, la uzina de langa Bratislava, Slovacia. Q8 va putea fi achizionat incepand cu primele luni ale lui 2018, iar pretul de pornire se va invarti in jurul sumei de 100.000 de euro.

Cel de-al doilea model pregatit de nemti, botezat Q4, urmeaza sa fie un SUV accesibil, situat in gama intre actualele Q3 si Q5. La fel ca si cel dinainte, Q4-le va pune in primul rand accentul pe sportivitate si potrivit nemtilor "sa vi-l imaginati pe Q4 ca un frate mai mare si mai sportiv, cu linii coupe, al actualului Q2."

Audi Q8 Sport Concept

Noul Q4 urma sa fie prezentat oficial in 2021, insa Audi a preferat sa grabeasca momentul cu 2 ani. De asamblarea acestuia se va ocupa uzina din Gyor, Ungaria, care va prelua deasemenea si viitoarea generatie Q3.

Distribuie pe Facebook
mai multe