Range Rover prezinta noul Velar ca un rival pentru BMW X4 si X6

Range Rover prezinta noul Velar ca un rival pentru BMW X4 si X6
  • Land Rover prezinta un nou model in gama Range Rover
  • Acesta a fost botezat Velar
  • Va debuta cu ocazia Salonului Auto de la Geneva
Distribuie pe Facebook

Range Rover a dezvelit partial un nou model care se va situa in gama intre Evoque si mai-marele Sport. Botezat Velar, acesta va debuta oficial cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, care isi va deschide portile la inceputul lunii martie.

Britanicii de la Land Rover sunt intr-o continua expansiune a gamei Range Rover, iar celor trei modele deja existente li se va alatura in scurt timp cel de-al patrulea. Constructorul l-a prezentat in premiera intr-o imagine care ne da ocazia sa ii analizam partea dorsala, plafonul si putin din habitaclu.

Range Rover Velar

Botezat dupa prototipurile britanice din anii '60, Velar se va situa in gama intre versiunea de baza Evoque si modelul Range Rover Sport, si va concura direct cu Porsche-ul Macan si cel mai probabil cu BMW X4 si X6.

Din prima fotografie oficiala observam un plafon panoramic care ocupa mai mult de jumatate din partea de sus, stopuri verticale, un interior sofisticat si un display generos al sistemului de infotainment.

Range Rover Velar

"Ne referim la Velar ca la un Range Rover avangardist. Aduce o noua dimensiune a atractiei, modernitatii si elegantei pentru brand. Range Rover-ul Velar schimba totul," precizeaza Gerry McGovern, directorul de design din cadrul constructorului britanic de automobile.

Informatiile sunt deocamdata putine, insa probabil cea mai importanta caracteristica este platforma IQ pe care o imparte cu Jaguar-ul F-Pace. Aceasta este construita in mare parte din aluminiu pentru o greutate scazuta, si pune accentul mai mult pe performantele de pe sosea, decat pe cele din off-road.

Gama de motorizari ar urma sa fie formata din mai multe propulsoare cu 4 cilindri in linie si V6, intalnite la fratii de gama Evoque si Sport, iar mai incolo acestora li se vor alatura ca si varf de gama un V8 si o versiune plug-in hybrid.

Range Rover Velar

Asa cum spuneam si la inceputul acestui articol, noul Range Rover Velar va fi prezentat in fata publicului larg cu ocazia Salonului Auto de la Geneva de la inceputul lunii martie.

Distribuie pe Facebook
mai multe