Rivalul lui Golf de la Nissan va avea si o versiune Nismo

Rivalul lui Golf de la Nissan va avea si o versiune Nismo
  • Nissan pregateste un rival pentru popularul Volkswagen Golf
  • Lista cu motorizari va include o varianta diesel extrem de eficiente
  • Japonezii vor oferi si o versiune de inalta performanta, semnata Nismo
Distribuie pe Facebook

Nissan se va folosi de Nismo, brandul sau de performanta, pentru a scoate si o versiune de top a viitorului sau hatchback. Noua masina de segment C va fi prezentata anul viitor si promite sa se bata direct cu Volkswagen Golf VII.

Nissan planuieste un hatchback de segment C care se se lupte de la egal la egal cu gama de modele Volkswagen Golf, de la versiunea Bluemotion pana la varianta GTI, scrie revista britanica Auto Express. Jurnalistii il citeaza pe Guillaume Cartier, vice-presedintele de vanzari si marketing al producatorului japonez, care a confirmat ca modelul va ajunge in showroom-uri anul viitor.

"Cand am facut o cercetare de piata, am aflat ca sunt mult clienti care nu ar cumpara un crossover. Asa ca am stiut ca, desi avem modelele Juke si Qashqai, avem nevoie si de un model traditional de segment B (Nissan Note) si de un hatchback de segment C", a declarat oficialul Nissan.

Pentru a putea castiga teren pe o piata dominata de Volkswagen Golf, hatchback-ul celor de la Nissan va include o varianta diesel care sa se apropie de cifrele actuale ale lui Bluemotion: consum mixt de 3.2 litri la 100 de km si emisii de CO2 de 85 de g / km. Totusi, Nissan nu i-a uitat nici pe pasionatii de viteza si promite si o versiune Nismo pentru noul sau hatchback.

Automobilul de segment C al companiei japoneze va fi unul din cele patru modele noi pe care Nissan le va lansa in urmatoarele 12 luni. Primul dintre acestea este GT-R Nismo, care urmeaza sa fie prezentat luna viitoare la Salonul Auto de la Tokio si care va costa putin mai mult decat versiunea standard, insa va fi mult mai rapida multumita aerodinamicii dezvoltata impreuna cu echipa de Formula 1 Williams.

Tot la Tokio, Nissan va mai expune alte doua concepte Nismo, unul prezentat ca fiind "radical", care nu va intra in productie, iar celalalt in stil "retro", ce s-ar putea transforma intr-un model de serie.

Pe langa GT-R Nismo si viitorul hatchback, japonezii vor mai lansa in 2014 si noul Qashqai, urmat de noul X-Trail in versiunea cu sapte locuri.

Distribuie pe Facebook
mai multe