Salonul Auto de la Frankfurt 2015: Ford Ranger facelift

Salonul Auto de la Frankfurt 2015: Ford Ranger facelift
  • Motorul de 3.2 litri produce 200 cp
  • Garda la sol este de 299 mm
  • Unghiul de atac este de 28 de grade
Distribuie pe Facebook

Ford va veni la Salonul Auto de la Frankfurt, editia 2015, cu doua noi vehicule dedicate mersului in teren accidentat. E vorba de noul model Ford Edge si un facelift al lui Ranger, pick-upul de povara al marcii.

Ford Ranger facelift 2016 a fost deja lansat pe pietele asiatice si americane, iar saptamana viitoare isi va face debutul european la Frankfurt. Cu o noua caroserie restilizata, mai ales in partea din fata, care transmite putere si "munca in stil american", Ranger propune un pick-up mai spatios si mai eficient ca generatia actuala. In plus, viitorul Ranger care va fi pus in vanzare la nivel european in aceasta iarna va mai beneficia de motorizari mai economice chiar si cu 17 procente, servodirectie asistata electric, pilot automat adaptiv, asistenta la pastrarea benzii de rulare si noul Sync 2, platforma multimedia cu ecran tactil.

Noile motoare nu sunt de fapt noi, ci doar au trasaturi noi. Este cazul motorului pe motorina de 2200 cmc care acum produce 160 cp, in timp ce propulsorul de 3200 cmc ofera 200 cp. Evident, la aceste cutii este disponibila cutia manuala cu 6 trepte sau cea automata, iar tractiune este 4x4 cu selector. Oricum, pe partea de off-road acest pick-up sta foarte bine, mai ales daca ne gandim ca, asa cum spune si producatorul, utilitara poate trece prin cursuri de rau adanci de 80 cm. In plus, ideala pentru bordurile din Romania, se va dovedi si garda la sol de 299 mm, similara cu modelul actual. Iar pentru cei mai pasionati de iesirile in teren, trebuie mentionat ca noul Ranger se bucura de un unghi de degajare de 25 de grade si de unul de atac de 28 de grade.

Interesant este ca Fordul din imagine nu va fi un Ranger obisnuit. Ci este un Ranger de top, cu echipare WildTrack, ce se bucura de o vopsea exterioara speciala, numita Pride Orange. Pe langa vopseaua exclusiva acestei echipari, masina a mai primit ornamente exterioare, protecii pentru motor si cutie, praguri si alte cateva elemente distincte. Grila frontala a unui model WildTrack, cel mai scump, este una cu totul speciala, avand finisaj denumit Liquid Metallic Grey, aceeasi nuanta regasindu-se si pe oglinzi, manere, bare laterale, ornamente de stop sau aerisirile laterale. Bonus, avem jante pe 18 inch, proiectoare si un interior ce poarta semnatura WildTrack.

Ford Ranger 2016 se va lansa saptamana viitoare odata cu noul Ford Edge, la Salonul Auto de la Frankfurt 2015.

Sursa: www.ford.com

Distribuie pe Facebook
mai multe