Salonul Auto de la Frankfurt 2015: Honda vine cu un concept supersport

Salonul Auto de la Frankfurt 2015: Honda vine cu un concept supersport
  • Masina are motor de motocicleta
  • Puterea este de 215 cp
  • Conceptul este rezultatul unui concurs de design
Distribuie pe Facebook

Se pare ca anul acesta Honda a decis sa prezinte in standul propriu de la Frankfurt doua concepte. Pe langa automobilul Honda Civic Tourer Active Life Concept, va mai fi prezentata o masina sport, asemenatoare cu acele masini de circuit, precum KTM X-BOW sau Ariel Atom.

Honda Project 2&4 este numele unui concept de masina ultra-usoara, foarte rapida si aerodinamica. Cu acest concept inedit isi vor face aparitia japonezii de la Honda la Frankfurt. Este vorba de un automobil special de circuit, dotat cu motor de motocicleta, care prevede realizarea unei masini super sport de circuit asemanatoare cu toate acele masini de doua locuri, precum Vuhl, Caterham sau Ariel. Insa pana cand o sa vedem o astfel de masina realizata de serie, nu ne ramane decat sa admiram conceptul.

Concept Honda Frankfurt

Conform primelor date oficiale, conceptul Project 2&4 prezentat la Frankfurt va fi dotat cu motorul de 999 cmc de 215 cp si 118 Nm cuplu care este instalat pe motocicleta Honda din Moto GP, numita si RC213V. Impreuna cu o cutie cu dublu ambreiaj, trebuie sa ne asteptam ca performantele acestei masini, usoara ca un fulg, avand doar 405 kilograme multumita fibrei de carbon folosita peste tot, sa fie unele demne de un hipercar. Mai exact, circa 2.8 secunde pana la 100 km/h si o viteza maxima de 250 km/h.

Concept Honda Frankfurt

Se pare ca acest proiect inedit care vrea sa combine cele mai buna produse ce poarta sigla Honda, adica masinile si motocicletele, vine din partea unor designeri care au castigat un concurs intern. Acestia fac parte din 'Team Honda' si au fost alesi din mai bine de 80 de echipe care au propus viziuni noi ale brandului japonez. Cu siguranta, acest concept va fi si mai apreciat daca va fi lansat anul viitor intr-o versiune de serie. Cine nu ar vrea o masina ultra-usoara, capabila de performante uluitoare, la o fractiune din pretul unui Ferrari?

Sursa: www.honda.com

Distribuie pe Facebook
mai multe