Salonul Auto de la Frankfurt 2015: Thunder Power, rivalul Tesla din China

Salonul Auto de la Frankfurt 2015: Thunder Power, rivalul Tesla din China
  • Varianta Racer are 429 cp si tractiune integrala
  • Masina va fi lansata in Europa peste 2 ani
  • Designul este semnat de Zagato
Distribuie pe Facebook

In cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, editia 2015, chinezii de la Thunder au venit cu doua modele. E vorba de Power Sedan si Power Racer, doua masini 100% electrice care viseaza sa rivalizeze cu Tesla. Din fericire, macar designul este unul original si foarte interesant.

Nu e nicio surpriza faptul ca mai toti producatorii se bat in concepte si in masini de serie electrice, pentru ca se pare ca aceasta e directia viitorului. Porsche, ca de fiecare data, vine cu ceva nou, cum a facut-o cu modelul Porsche Mission E, un concept menit sa rivalizeze in viitor, cand va avea forma de serie, cu Tesla Model S, iar alti producatori incearca sa tina pasul cu acest nou trend "de la priza". Desi in segmentul urban este aglomeratie si concurenta e acerba, in segmentul sport lucrurile sunt mai relaxate. Chiar si asa, Tesla este o marca provocata de taiwanezii de la Thunder.

Thunde Power

Thunde PowerThunde PowerThunde Power

Thunder Power Sedan si Thunder Power Racer sunt doua modele cu care au venit chinezii la Frankfurt. Masinile sunt 100% electrice, cu incarcare de la priza, si ofera 308 sau 429 cp. Versiunea Racer, cea de 429 cp, are si o acceleratie pana la 100 km/h in doar 4.8 secunde, iar viteza maxima este de 250 km/h. Cat despre autonomie, aceasta se pare ca este una record cel putin din spusele chinezilor: un singur plin de curent iti ajunge pentru 650 de kilometri. Si asta datorita unui acumulator urias de 125 kWh montat in podeaua masinii, acumulator revolutionar numit "high-energy-density lithium-ion cell technology".

Pe partea de design au nimerit-o insa chinezii. Mai ales ca au apelat la casa de design Zagato, care a realizat o caroserie rotunda, cu forme circulare, care se remarca prin grila frontala extrem de proeminenta. Daca modelul Sedan cu tractiune spate este mai cuminte, modelul Racer, care este AWD are trasaturile clasice ale unei masini de competitie: pneuri de circuit MICHELIN, eleron urias si un kit exterior aerodinamic.

Thunde Power

Thunde PowerThunde PowerThunde Power

Se pare ca masina va fi vanduta in Europa incepand cu 2017, in China un an mai tarziu si in Statele Unite prin 2019. Oficialii Thunder mai sustin ca acest model revolutionar este construit pe o platforma modulara pe care s-ar mai putea construi un hatchback sau un SUV in viitorul apropiat. Sa vedem insa cum stam cu dezvoltarea masinilor electrice sau daca este doar o etapa sortita esecului.

Foto: www.AutoBlog.com

Thunde Power

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze Thunde Power
mai multe