Salonul Auto de la Frankfurt: Cele mai importante debuturi de la Frankfurt Motor Show 2013

Salonul Auto de la Frankfurt: Cele mai importante debuturi de la Frankfurt Motor Show 2013
Noile Skoda Octavia Spaceback, Seat Leon ST si Honda Civic Tourer, versiunea imbunatatita a SUV-ului Dacia Duster si varianta electrica a modelului Volkswagen Golf 7. Acestea sunt cele mai importante premiere mondiale pe care le-a pregatit Salonul Auto de la Frankfurt din acest an, ce se desfasoara in perioada 12 - 22 septembrie.
Distribuie pe Facebook

Dacia Duster Facelift

Salonul Auto de la Frankfurt 2013: Dacia Duster Facelift

Este cel mai accesibil SUV de pe intreg continentul european si, totodata, cel mai de succes model din prezentul Grupului Renault. Cu astfel de caracteristici, noul Dacia Duster Facelift poate fi considerata cu mare usurinta a fi cea mai importanta premiera mondiala propusa de editia din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt.

Sa trecem insa direct la subiect. Asa cum am tot precizat si de-a lungul ultimelor saptamani, versiunea imbunatatita a automobilului de la Mioveni propune numeroase modificari de ordin vizual, blocurile optice usor restilizate, aparitia luminilor de zi si noul design al grilei frontale fiind dintre cele mai evidente. Chiar si asa, principalele noutati se regasesc la nivelul interiorului, acolo unde modelul Dacia Duster Facelift propune o plansa de bord complet redesenata, care gazduieste si sistemul MEDIA NAV. De asemenea, o alta schimbare importanta este reprezentata de mutarea comenzilor geamurilor fata de pe consola centrala la nivelul fetelor usilor.

Salonul Auto de la Frankfurt 2013: Dacia Duster FaceliftSalonul Auto de la Frankfurt 2013: Dacia Duster Facelift

Salonul Auto de la Frankfurt 2013: Dacia Duster Facelift

In ceea ce priveste gama de motorizari, versiunea imbunatatita a automobilului de la Mioveni este disponibila in continuare in compania unui 1.6 16V de 105 CP, respectiv a unui 1.5 dCi atat de 90 CP, cat si de 110 CP, viitorii clienti avand insa acum la dispozitie si un propulsor turbo de 1.2 litri si 125 cai putere, cuplat la o transmisie manuala cu sase rapoarte.

Skoda Rapid Spaceback

Salonul Auto de la Frankfurt 2013: Skoda Rapid Spaceback

O alta importanta premiera mondiala propusa de editia din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt este reprezentata, fara doar si poate, de versiunea break a modelului Skoda Rapid.

Asteptata sa fie disponibila la vanzare incepand cu luna viitoare, noua Skoda Rapid Spaceback se poate lauda cu faptul ca ofera cel mai mare spatiu atat pentru picioare (64 milimetri), cat si pentru cap (980 milimetri), din segmentul sau. De asemenea, viitorii clienti ai break-ului ceh de clasa compacta vor avea la dispozitie un spatiu generos si pentru incarcarea bagajelor: 415 litri in mod normal sau 1.380 litri atunci cand bancheta spate este rabatata.

Iar asta nu e tot. Bucurandu-se in mare parte de aceleasi linii si forme precum cele care i-au permis variantei sedan sa dobandeasca premiul "red dot" pentru designul de produs, noua Skoda Rapid Spaceback se anunta a fi solutia ideala si pentru cei care viseaza la un automobil atractiv din punct de vedere vizual, dar accesibil din punctul de vedere al achizitiei, si nu doar pentru cei care cauta un autotursim spatios.

Salonul Auto de la Frankfurt 2013: Skoda Rapid SpacebackSalonul Auto de la Frankfurt 2013: Skoda Rapid Spaceback

Salonul Auto de la Frankfurt 2013: Skoda Rapid Spaceback

In ceea ce priveste gama de motorizari, break-ul de clasa compacta al constructorului ceh propune patru motoare pe benzina si doua pe motorina, ce ofera puteri cuprinse intre 75 si 122 CP. Important de precizat, noua Skoda Rapid Spaceback poate fi comandata si intr-o versiune economica, pe nume Greenline, ce are nevoie de numai 3.8 litri de carburant pentru a parcurge clasica distanta de 100 de kilometri.

Seat Leon ST

Salonul Auto de la Frankfurt 2013: Seat Leon ST

Editia din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt va ramane intiparita pentru eternitate in memoria celor de la Seat. Si nu, nu exageram de nici un fel atunci cand facem aceasta afirmatie. Dar iata si explicatia celor spuse de noi. Editia din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt va ramane intiparita pentru eternitate in memoria celor de la Seat fiindca acesta este evenimentul in cadrul caruia constructorul spaniol va lansa primul Leon break din cariera sa.

Noul Seat Leon ST, caci despre el este vorba, imbina cu mare succes frumusetea cu functionalitatea, automobilul companiei iberice putand concura cu mare succes la titlul de cel mai atractic model al segmentului din care face parte. Din punct de vedere estetic, formele angulare si blocurile optice inzestrate cu tehnologia LED se numara printre elementele remarcabile ale noului Seat Leon ST, in timp ce aspectul practic al break-ului spaniol este garantat de portbagajul cu o capacitate de incarcare de pana la 1.470 de litri, atunci cand bancheta spate este rabatata.

Salonul Auto de la Frankfurt 2013: Seat Leon STSalonul Auto de la Frankfurt 2013: Seat Leon ST

Salonul Auto de la Frankfurt 2013: Seat Leon ST

In ceea ce priveste gama de motorizari, noul Seat Leon ST promite sa ofere unitati dintre cele mai eficiente, atat pe benzina, cat si pe motorina. Mai exact, lista cu propulsoare disponibile include motoare precum 1.2 TSI de 86 sau 105 cai putere, 1.4 TSI de 120 sau 140 cai putere, respectiv 1.6 TDI de 90 cai putere si 2.0 TDI de 150 cai putere. In plus, modelul companiei iberice poate fi comandat si intr-o varianta FR, care poate fi echipata atat cu un 1.8 TSI de 180 CP si 250 Nm, cat si cu un 2.0 TDI de 184 CP si 380 Nm.

Honda Civic Tourer

Salonul Auto de la Frankfurt 2013: Honda Civic Tourer

Cu o situatie similara celei prezentate mai sus ne intalnim si la standul celor de la Honda, constructorul japonez de automobile profitand de editia din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt pentru a prezenta in fata intregii planete, pentru prima oara in istoria sa, un Civic Tourer.

Asa cum precizam si la aparitia primelor fotografii oficiale din cursul lunii trecute, noua Honda Civic Tourer se remarca prin aceleasi caracteristici estetice precum conceptul cu acelasi nume prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din primavara acestui an. Intr-o alta ordine de idei, lista cu atractii vizuale propusa de automobilul japonez include o parte frontala "accesorizata" cu numeroase detalii angulare, blocuri optice de dimensiuni generoase si lumini de zi echipate cu tehnologia LED.

Salonul Auto de la Frankfurt 2013: Honda Civic TourerSalonul Auto de la Frankfurt 2013: Honda Civic Tourer

Salonul Auto de la Frankfurt 2013: Honda Civic Tourer

De asemenea, blocurile optice de dimensiuni generoase reprezinta elementul principal de atractie si atunci cand vine vorba de partea posterioara a noii Honda Civic Tourer, automobilul japonez urmand a iesi in evidenta si prin aripile sale laterale proeminente, ce ascund jante cu design unic. In ceea ce priveste aspectul interior, acesta se poate lauda cu exact aceleasi linii si forme futuriste regasite si la nivelul versiunii hatcback. In plus, noua Honda Civic Tourer mai vine la pachet si cu un spatiu de incarcare de pana la 1.668 litri, avand astfel cel mai incapator portbagaj din segment.

Volkswagen e-Golf

Salonul Auto de la Frankfurt 2013: Volkswagen e-Golf

Germanii de la Volkswagen au pregatit numeroase noutati pentru editia din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt, insa cea mai importanta premiera mondiala pentru prezentul si viitorul este reprezentata de modelul e-Golf, care promite sa aduca automobilul electric mai aproape de mase.

Urmand a fi disponibil la vanzare incepand cu primavara anului viitor, la un pret momentan neanuntat - pentru a-ti face insa o parere cu privire la acest aspect, precizam ca noul e-up! porneste de la 26.900 euro, noul Volkswagen e-Golf se bucura de prezenta unui motor electric capabil sa puna la dispozitia celui aflat la volan undeva in jurul a 115 cai putere si 270 Newton-Metri. Drept urmare, acceleratia de la 0 la 100 km/h se va realiza in aproximativ 10.4 secunde, in timp ce viteza maxima va fi limitata la pragul 140 kilometri pe ora. Cat despre autonomie, modelul constructorului din Wolfsburg promite sa parcurga pana la 190 de kilometri cu o singura incarcare a bateriei.

Salonul Auto de la Frankfurt 2013: Volkswagen e-GolfSalonul Auto de la Frankfurt 2013: Volkswagen e-Golf

Salonul Auto de la Frankfurt 2013: Volkswagen e-Golf

In ceea ce priveste lista cu dotari oferite in standard, noul Volkswagen e-Golf propune lumini de zi inzestrate de tip LED, control automat al climatizarii, sistem de navigatie, plus blocuri optice frontale inzestrate cu aceeasi tehnologie LED.

Atentie! Acestea sunt numai cateva dintre noutatile propuse de Salonul Auto de la Frankfurt de anul acesta. Ramai pe 4Tuning pentru alte premiere mondiale gazduite de Frankfurt Motor Show 2013!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Salonul Auto de la Frankfurt 2013: Dacia Duster Facelift
mai multe