Se zice c-ar fi cel mai tare si cel mai scump Aston Martin din istorie. Ce performante va avea noul Valkyrie

Se zice c-ar fi cel mai tare si cel mai scump Aston Martin din istorie. Ce performante va avea noul Valkyrie
  • Noul Aston Martin Valkyrie ar putea fi mai puternic decat se credea
  • Sub capota va avea un propulsor V12 si o unitate electrica
  • A fost dezvoltat impreuna cu echipa de F1 Red Bull Racing
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente zvonuri, hypercar-ul cu care ne tot tachineaza englezii de la Aston Martin va fi mai puternic decat se credea initial. Acesta urmeaza sa intre in productie in 2019, si s-ar putea sa debuteze cu ocazia cursei de 24 de ore de la Le Mans de anul viitor.

Noul Valkyrie este primul hypercar din istoria constructorului britanic de automobile, iar pentru a se ridica la nivelul actual al segmentului, inginerii au lucrat in stransa legatura cu echipa de Formula 1 Red Bull Racing.

Dezvoltarea unui astfel de model nu a fost deloc usoara, insa cand il ai alaturi pe Adrian Newey, geniul din spatele echipei austriece, totul devine o joaca de copii.

Aston Martin Valkyrie

Pana acum stiam ca vor fi construite doar 150 de exemplare de strada, 25 destinate exclusiv circuitului sau ca fiecare va costa aproximativ 3 milioane de dolari. In plus, sub capota se va regasi o unitate V12 de 6.5 litri, aspirata natural, un motor electric si tehnologie KERS, asemanatoare cu cea folosita de monoposturile din Marele Circ.

Aston Martin Valkyrie

Singurele necunoscute erau performantele, insa cei de la Road and Track sustin ca le-au aflat. Potrivit acestora, unitatea termica va dezvolta 1.000 de cai putere, iar agregatul electric va oferi restul de 130 de cai, pentru un total de 1.130 de cai. Totodata, masa totala ar urma sa fie de numai 1.030 de kilograme, rezultand astfel un raport putere-greutate impresionant.

Aston Martin Valkyrie

Noul Valkyrie va mai beneficia de un sasiu de tip monococa, din fibra de carbon, de un sistem de baterii oferit de cei de la Rimac sau de un pachet aerodinamic din acelasi material usor. Unul dintre cele mai interesante elemente va fi semnul de pe capota, despre care unele voci sustin ca va avea mai putin de un micron in grosime si va cantari cateva miligrame. Totul pentru o masa totala cat mai scazuta.

Aston Martin Valkyrie

Aston Martin a prezentat de cateva ori un prototip al noului hypercar, insa din cate se pare acesta este folosit doar pentru demonstratii, nu functioneaza in totalitate asa cum ar trebui. Acesta ar urma sa fie finalizat anul viitor, iar o versiune de productie este asteptata sa debuteze cu ocazia cursei de 24 de ore de la Le Mans, inainte de a intra pe linia de asamblare in 2019.

Aston Martin Valkyrie

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Aston Martin Valkyrie
mai multe