Sedanul electrificat de la BMW a primit imbunatatiri. Acum consuma numai 1.6 litri/100 de kilometri

Sedanul electrificat de la BMW a primit imbunatatiri. Acum consuma numai 1.6 litri/100 de kilometri
  • Pachet de baterii cu capacitate mai mare
  • Autonomie maxima de 57 de kilometri
  • Consum mediu declarat de 1.6 litri/100 de kilometri
Distribuie pe Facebook

Constructorul bavarez de automobile anunta o serie de imbunatatiri pentru versiunea plug-in hybrid a Seriei 5. Sedanul a primit inclusiv un pachet de baterii cu capacitate mai mare astfel ca autonomia in modul full-electric a crescut.

Actuala generatie BMW Seria 5 poate fi comandata atat cu motorizari conventionale, pe benzina sau motorina, dar si intr-o configuratie plug-in hybrid. Este vorba despre versiunea 530e.

BMW 530e

Sedanul prietenos cu mediul inconjurator este echipat cu un propulsor de 2.0 litri pe benzina care, acompaniat de un motor electric, dezvolta in total 252 de cai putere si 420 Nm cuplu. Singura transmisie disponibila este una automata cu opt trepte.

BMW 530e

BMW 530e a primit acum o serie de imbunatatiri, de departe cea mai importanta fiind un pachet de baterii cu capacitatea de 12 kWh. Desi mai performant decat cel vechi, care era de 9.2 kWh, acesta are aceleasi dimensiuni astfel ca nu "fura" din spatiul portbagajului.

BMW 530e

Acest surplus de putere ii permite sedanului bavarez de parcurga pana la 57 de kilometri fara sa consume picatura de benzina. Pana acum, 530e putea fi comandat numai cu tractiune spate dar de acum incolo clientii vor putea opta si pentru o tractiune integrala xDrive. Un astfel de model are o autonomie electrica de 53 kilometri.

BMW 530e

Timpul de incarcare variaza. Daca folosesti priza de acasa, bateriile se vor incarca in mai putin de sase ore dar daca folosesti un echipament BMW I Wallbox, bateriile vor ajunge la 100% in 3 ore si 35 de minute.

BMW 530e

Inginerii de la BMW au echipat sistemul de propulsie hibrid cu cea mai noua tehnologie eDrive astfel ca emisiile si consumul de combustibil au scazut cu peste 20 de procente. Spre exemplu, producatorul din Munchen declara un consum mediu de 1.6 litri/100 de kilometri, valoare conforma cu standardul WLTP.

BMW 530e

In ceea ce priveste performantele, BMW 530e atinge 100 de km/h in 6.1 secunde si are o viteza maxima de 235 km/h. Atunci cand ruleaza exclusiv electric, masina poate atinge maxim 140 de km/h.

BMW 530e

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze BMW 530e
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 5 August 2019